Mihai Daraban: România are nevoie de o dinamizare a relaţiilor comerciale cu Chile

R.S.
Politică / 5 septembrie

Mihai Daraban: România are nevoie de o dinamizare a relaţiilor comerciale cu Chile

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 4 septembrie a.c., o întrevedere oficială cu ambasadorul Republicii Chile în România, E.S. dl Julio Antonio Bravo Iubini, în vederea identificării unor soluţii concrete pentru dinamizarea schimburilor economice bilaterale, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Există multe puncte comune în dezvoltarea economică a celor două state, de-a lungul timpului. Vorbim de economii diversificate, orientate către export şi care, în ultima perioadă, au trecut prin reforme majore în încercarea de a se moderniza şi de a stimula o dezvoltare durabilă. În plus, în 2002, Chile a încheiat un acord de asociere cu Uniunea Europeană, acord ce promovează comerţul, aprovizionarea cu energie şi materii prime şi tranziţia ecologică. În momentul de faţă, valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Chile nu este una foarte ridicată, dar având în vedere toate considerentele de mai sus, putem dezvolta o relaţie economică puternică cu acest stat. Este foarte important însă ca produsele care vin din acest stat să ajungă în România direct şi nu prin terţi, aşa cum se întâmplă în prezent, lucru de care ar putea profita antreprenorii din ambele state", a declarat preşedintele CCIR, dl Mihai Daraban, potrivit comunicatului.

"Relaţiile economice între România şi Chile au început să se dezvolte mai consistent în ultimele decenii, în contextul reformelor economice şi al integrării internaţionale a ambelor ţări. Aceste relaţii au fost consolidate de acorduri comerciale şi de iniţiativele diplomatice şi economice reciproce. Există oportunităţi de colaborare în domenii precum tehnologia, infrastructura şi resursele naturale. România reprezintă un partener important pentru Chile în Europa Centrală şi de Est, parteneriat pe care dorim să-l dezvoltăm din ce în ce mai mult în viitor. În acest sens, vom organiza, în curând, o deplasare a unei delegaţii de oameni de afaceri chilieni care să vină la Bucureşti pentru a stabili noi contacte de afaceri cu omologii români, precum şi la Constanţa pentru a se informa cu privire la investiţiile şi oportunităţile de afaceri care se pot face în portul din această zonă", a declarat ambasadorul Republicii Chile în România, E.S. dl Julio Antonio Bravo Iubini.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb