MIHAI IONESCU, ANEIR: "Austriecii cu profiturile, românii cu pierderile"

V.G.
Miscellanea / 11 decembrie 2022

"Austriecii cu profiturile, românii cu pierderile"

Veto-ul austriecilor din neagra zi de 8 decembrie a.c. la adresa ţării noastre nu numai că a mâhnit şi contrariat cetăţenii din România şi din celelalte ţări membre UE (sunt sigur şi foarte mulţi austrieci), dar a pus în oglindă efectele respectivului vot pentru români şi austrieci, transmite Preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, dacă în cazul Austriei aceasta a beneficiat şi beneficiază de miliardele de euro pe care firmele austriece le repatriază anual din România în folosul - direct sau indirect - al austriecilor-acţionari sau cetăţeni de rând, în cazul României efectul este contrar.

"Pe de o parte, cetăţeanul român este văduvit de partea din avuţia naţională care se transferă în Austria, iar pe de altă parte, efectul se măsoară prin deficitele balanţei comer-ciale pe care ţara le acumulează an de an (anul acesta de peste 33 miliarde euro) datorită şi dificultăţilor pe care le întâmpină firmele româneşti în derularea operaţiunilor de export-import. Pentru că barierele fizice şi mentale pe care le generează neintrarea în spaţiul Schengen se comensurează şi în banii pierduţi. Iar dacă luăm în calcul numai deficitul balanţei comerciale ajungrm la peste 1.500 euro/cetăţean/an, datorie pe care fiecare român o lasă moştenire generaţiilor viitoare", transmite Mihai Ionescu.

Orice minut, orice oră sau zi de întârziere a camioanelor în vămi, ca şi a persoanelor (turişti sau oameni de afaceri) măresc costurile produselor şi serviciilor pe care România le-ar putea oferi străinătăţii. Şi cum în afaceri orice ban/cent contează, costurile suplimentare rezultate din neapartenenţa la spaţiul Schengen conduc la scăderea competitivităţii economice a României în relaţiile internaţionale.

Nu întâmplător toate celelalte ţări care au pornit odată cu noi pe calea economiei de piaţă în 1989 - şi care sunt de ani buni în apaţiul Schengen - au balanţe comerciale pozitive (numesc aici Polonia, Cehia, Ungaria), în timp ce la noi deficitele se accentuază an de an, arată sursa citată.

Desigur, nu apartenenţa la spaţuil Schengen rezolvă singur şi de la sine povara datoriei externe a României. Dar o contribuţie nu lipsită de importanţă are orice zi de amânare a intrării meritate a României în această zonă, merit demonstrat concret de parametrii măsurabili consfinţiţi de autorităţile europene.

Altfel spus, în urma veto-ului absurd din 8 decembrie austiecii au rămas cu profiturile, iar românii cu paguba. O nemeritată abatere de la principiile care guvernează marea familie a UE, principii în care românii şi-au pus mari speranţe că nu vor mai fi trataţi drept concetăţeni de mâna a doua, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. NU.

    Garantez eu personal ca va fi fix invers!  

    Romanii (si producatorii romani) cu profiturile si austriecii cu pierderile!  

    Lucrez intensiv in directia asta si imi fac treaba bine.

    bancherul bun lucreaza.  

    1. Respect!

    Ai scos si tu capul. Du-te la Scinteia ca acolo scria

    Esecul intrarii Romaniei in spatial Schengen, la care aspiram de 11 ani, este ilustrarea perfecta a faptului ca Romania are dupa Revolutie la conducere o clasa politica corupta si incompetenta preocupata de propria chiverniseala, tradatoare de tara pentru a nu fi deranjata in activitatea de imbogatire pe seama cetateanului Roman, platitor de taxe. Coruptia a coborat pana la ultimul functionar, ultimul vames.

    Am ajuns o colonie a Europei Occidentale, o piata de desfacere a marfurilor fabricate in vest, a sursa de materii prime ieftine, o sursa de forta de munca ieftina. Clasa politica nu apara interesele natiunii romane si se conformeaza fara discernamant cerintelor din vest. O tara cu potential agricol urias cumparam masiv alimente din vest. Marim cheltuielile pentru armament (beneficiar principal Statele Unite ale Americii), pentru mentinere trupe straine in tara, pentru pensii speciale sau suplimentare unor categorii profesionale utile clasei politice si in schimb micsoram bugetele Educatiei si Sanatatii. 

    Suntem partener strategic al Statelor Unite ale Americii dar care sunt investitiile ei in Romania ?. Cetatenii romani au probleme cu viza de intrare in State. Premierul Ciuca a multumit Statelor Unite ca ne-a dat cateva milioane dolari pentru gasirea unui teren unde ar urma sa fie amplasate reactoare nuclare energetice cumparate de la ei. In schimb Statele Unite pompeaza miliarde de dolari in Ucraina, bani care practic vor fi imposibil de recuperat; penibila situatie pentru Romania. 

    Media oficiala din Romania da vina exclusiv pe Austria dar nu se intreaba de ce si dupa 11 ani de incercari suntem refuzati. Austria ne-a tratat asa cum suntem vazuti la Bruxelles (o colonie) si si-a aparat interesul ei egoist cum fac si alte tari din UE. As aminti aici 2 tari de la care Romania ar putea invata: Polonia si Ungaria. Eu propun ca la toti vamesii in activitate sau care au activat in vama sa se realizeze un control al provenientei averilor lor, sa se verifice daca venturile lor salariale justifica averile posedate; cred ca vor fi surprize mari si clasa politica ar avea o prima dovada a insuccesului. 

    Presedinte W. K. Iohannis: 

    - Unde este “Romania educata” ? 

    - Unde este “Romania lucrului bine facut” ? 

    - Se spune ca ati declarat ca Romania este un stat esuat, unde erati presedinte ? 

    - Nu considerati ca ar fi cazul sa demisionati ? raspundeti de politica externa a tarii si ati avea mai mult timp sa va ocupati de casele din Sibiu. 

    Nu ar fi cazul ca si alte personae sa-si dea demisia ? 

    Presedintele Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarant recent, nonsalant ca bancile “au sarit calul cu dobanzile Robor” si de atunci aceasta dobanda nu a mai crescut. 

    Atitudinea celor 2 inalti demnitari arata ca in Romania domnia legii este departe si ea se afla la cheremul bunei dispozitii a oamenilor politici aflati la conducerea ei iar respectarea legii este obligatia numai a cetateanului de rand, platitor corect de impozite, fara conexiuni cu retelele de putere din structura administrativa a statului roman.

    1. BOICOT total la Austria si Olanda....Romania trezeste te!!!!!!!!

    Post factum ,europarlamentari romani spun ca era o ocazie f importanta ,de asta a fost acest cover up complicat ,si cu Olanda etc . Ca daca au blocat acum accesul in Romania si Bulgaria (dupa ce au semnat contracte banoase si de acum inainte ) ,in mod natural se va mai pune problema in 2025 .Avind in vedere situatia globala acum ,poate nici atunci ! Iata ce zice Tomac (Basescu nu comenteaza !):Eugen Tomac: Oricine încearcă să aducă în discuţie o aderare la Schengen mai devreme de 2025 nu înţelege mecanismele UE. Pentru o revenire asupra subiectului acceptării României în Schengen e nevoie de un nouă decizie a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Iar această decizie poate fi luată doar dacă țara care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene își propune să includă pe agendă extinderea spațiului Schengen, așa cum a făcut președinția cehă”, precizează Eugen Tomac.

    Europarlamentarul spune că a studiat atent prioritățile Suediei la Președinția Consiliului UE.„Nu există nicio referire la extindere, ci doar la protecția frontierelor existente .

    Deci ANEIR trebuia sa insiste inainte de acest vot crucial . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb