Miliardarii lumii, pe cale să devină trilionari

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 septembrie

Miliardarii lumii, pe cale să devină trilionari

English Version

Elon Musk - primul pe listă, până în 2027

Elon Musk ar putea deveni primul trilionar din lume până în anul 2027, potrivit unui raport recent al Informa Connect Academy, citat de visualcapitalist.com. Raportul arată calea proiectată pentru CEO-ul Tesla şi alţi miliardari în vederea depăşirii pragului de un trilion de dolari (avere netă). Informa a analizat datele legate de averea netă a celor mai bogate 30 de persoane din 2017 până în 2024, în baza cifrelor Forbes, şi a calculat ratele medii de creştere anuală a acesteia, lansând prognoze privind bogăţia lor în următorii 30 de ani. Astfel, sursa citată a estimat momentul la care aceste persoane pot să intre în categoria trilionarilor.

Musk are concurenţă

Cu o avere netă de 242 de miliarde de dolari şi o rată medie anuală de creştere a acesteia care depăşeşte 100%, americanul Elon Musk, deţinătorul companiilor Tesla şi SpaceX, este pe cale să devină primul trilionar, până în 2027, potrivit sursei citate. Aceasta menţionează că recentul boom al producătorului american de cipuri de computere Nvidia l-ar putea propulsa pe CEO-ul şi cofondatorul său, Jensen Huang, la statutul de trilionar până în 2028. Averea netă actuală a lui Huang este deja de aproximativ 100 de miliarde de dolari (mai mare decât cea afişată în graficul alăturat, care utilizează datele din iulie), conform algoritmului în timp real al Bloomberg.

Potrivit Informa, miliardarul indian Gautam Adani este, de asemenea, aşteptat să devină trilionar până în 2028. Averea sa actuală este de 84 de miliarde de dolari. Gautam Adani este preşedintele Grupului Adani, care are deţineri în porturi, aeroporturi, generarea şi transportul de energie şi în energia verde, printre altele.

Indonezianul Prajogo Pangestu, fiul unui comerciant de cauciuc, se pregăteşte să devină un potenţial trilionar până în 2028. Pangestu, cu o avere de 43 de miliarde de dolari, a debutat în afacerile cu lemn la sfârşitul anilor 1970, iar acum conduce cel mai mare producător petrochimic integrat din Indonezia.

Lista viitorilor trilionari include, de asemenea, nume cunoscute precum CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg (177 de miliarde de dolari în prezent), fostul CEO Microsoft, Steve Ballmer (121 miliarde de dolari), şi fondatorul Nike, Phil Knight (41 de miliarde de dolari). Cei trei sunt aşteptaţi să atingă trilionul de dolari între 2030 şi 2034.

Omul de afaceri francez Bernard Arnault este singurul european de pe listă, aşteptat să devină trilionar în 2030. Averea actuală - 233 de miliarde de dolari. Preşedintele şi CEO-ul miliardar al companiei globale de bunuri de lux LVMH supraveghează zeci de mărci de lux, precum Louis Vuitton, Sephora şi Tiffany & Co. De asemenea, el investeşte în companii precum Netflix şi ByteDance, compania-mamă a TikTok.

În clubul trilionarilor mai sunt aşteptaţi, până în 2034, Mukesh Ambani - Reliance Industries India, 116 miliarde de dolari în prezent, şi Michael Dell - Dell SUA (91 de miliarde de dolari).

Northwestern Mutual: Aproape 70% din milionarii americani nu se simt bogaţi

Chiar şi milionarii spun că nu se simt bogaţi în condiţiile economice actuale. Potrivit unui sondaj recent realizat de Northwestern Mutual, citat de investopedia.com, doar aproximativ o treime (32%) din persoanele cu averi nete ridicate (high-net-worth individuals - HNWI) din America, adică acelea care deţin lichidităţi disponibile investiţiilor de cel puţin un milion de dolari, se consideră bogate. Consilierii care lucrează cu clienţii HNWI spun că această situaţie este cauzată de creşterea cheltuielilor discreţionare pentru că persoana în cauză face mai mulţi bani.

"Problema este că, pe măsură ce clienţii îşi consolidează veniturile, şi cheltuielile lor cresc", a spus Eric Roberge, fondatorul Beyond Your Hammock, care lucrează cu clienţi în vârstă de 40 de ani, cu o avere netă între 3 şi 5 milioane de dolari. Acesta adaugă: "Fie că aceştia câştigă 50.000 de dolari iniţial sau mai mult de 500.000 de dolari ca familie, încă le este greu să economisească, să-şi permită casa în care locuiesc, să asigure îngrijirea copiilor şi să meargă la facultate. Cheltuielile sunt, astfel, mai mari".

Potrivit sursei citate, calculele arată diferit în funcţie de zona în care locuiesc HNWI şi de costul vieţii. În zonele cu un cost al vieţii mai mare, salariile mai mari s-ar putea să nu ajungă foarte departe. De exemplu, mulţi lucrători din Silicon Valley pot avea o avere netă mai mare, dar se confruntă cu costuri mai mari cu locuinţa decât lucrătorii similari din alte părţi ale ţării, afirmă Anna Sergunina, preşedinte şi CEO al MainStreet Financial Planning.

"Aş putea avea un client care câştigă 300.000 de dolari ca gospodărie, ceea ce însemană mult. Dar, în zona Boston, costul ridicat al vieţii consumă aceşti bani", subliniază Eric Roberge.

De asemenea, mulţi clienţi care tocmai au depăşit pragul HNWI de un milion de dolari, s-ar putea să nu-şi dea seama de acest lucru sau să vorbească în mod activ despre asta, spune Sergunina, explicând: "Probabil aşa se întâmplă şi pentru că valoarea lor netă agregată, inclusiv conturile de pensii, conturile de brokeraj şi chiar activele imobiliare, cum ar fi o casă, ar putea depăşi pragul de un milion de dolari doar pe hârtie".

Pensiile şi taxele - principalele preocupări financiare ale milionarilor

Clienţii cu active mai mici de un milion de dolari sunt de obicei mai îngrijoraţi că rămân fără bani la pensie, consideră Greg Giardino, vicepreşedinte şi consilier financiar la Wealth Enhancement Group. Cei mai aproape de un milion, dar care depăşesc acest prag, îşi fac şi ei griji, dar aceste preocupări se diminuează pe măsură ce averea lor netă creşte.

În sondajul citat, respondenţii mai bogaţi au rate mai mari de pregătire pentru pensionare şi de cunoştinţe despre finanţele lor: 87% dintre HNWI au spus că se simt pregătiţi financiar pentru pensionare, comparativ cu 54% în cealaltă categorie.

Roberge spune că impozitele pe economiile pentru pensii sunt un subiect important în rândul clienţilor săi HNWI, mai ales că mulţi primesc compensaţii sub formă de bonusuri şi capitaluri proprii, ceea ce reprezintă proprietate în firmă pentru angajaţii unei companii.

"Clienţii cu averi nete mai mari sunt îngrijoraţi de taxe. Este greu să plăteşti suma corectă de taxe automat prin cecul de plată în fiecare an şi să nu fii lovit de această factură fiscală majoră", conchide Roberge.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb