Millennium Bank România şi-a redus cu aproape un sfert pierderile în primul semestru, la 10 milioane euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iulie 2011

Millennium Bank România şi-a redus cu 23% pierderile în primul semestru, de la 13,1 milioane de euro în primele şase luni ale anului trecut la 10,1 milioane de euro, şi se aşteaptă să ajungă la un echilibru financiar în trei ani, a anunţat grupul portughez care controlează banca, potrivit Mediafax.

Recuperarea veniturilor din operaţiuni de bază continuă pe piaţa locală în acelaşi timp cu avansul creditării şi depozitelor, se arată în raportul financiar al grupului.

În primul trimestru, divizia din România a avut o pierdere de 6,4 milioane de euro, urmată de un rezultat negativ de 3,7 milioane de euro în trimestrul al doilea.

Veniturile din operaţiuni bancare ale Millennium România au urcat cu 22% în primele şase luni ale anului, de la 12 milioane de euro la 14,6 milioane de euro. Costurile operaţionale au avansat nesemnificativ, de la 20,5 milioane de euro la 20,7 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a avansat cu aproape 4%, de la 344 milioane de euro în decembrie la 357 milioane de euro. Faţă de sfârşitul primului semestru al anului trecut, soldul împrumuturilor a urcat cu 14,5%. Grupul portughez notează nivelul ridicat al creditelor neperformante din România, de 12% din total portofoliu.

Depozitele au scăzut cu 12% faţă de decembrie, de la 282 milioane de euro la 248 milioane de euro. Comparativ cu iunie anul trecut, depozitele au avansat cu 12,3%.

Reţeaua de sucursale a Millennium România a stagnat în perioada aprilie-iunie la 66, după ce în primul trimestru banca a renunţat la opt unităţi.

Grupul a prezentat, odată cu anunţarea rezultatelor financiare, şi agenda strategică pentru noul context. În noua strategie a Millennium, operaţiunile europene, în afară de piaţa de origine Portugalia, sunt definite ca "non-core" şi vor fi supuse unei evaluări.

Dacă în cazul Poloniei, banca analizează o posibilă vânzare a operaţiunilor, pentru Grecia vizează reducerea expunerii, iar pentru România stabilizarea operaţiunilor şi reducerea impactului negativ asupra rezultatelor. Millennium Bank România, în prezent al 18-lea jucător pe piaţa bancară românească, ar urma să ajungă pe zero în trei ani, potrivit aşteptărilor grupului.

Profitul la nivel de grup a scăzut aproape la jumătate, de la 163 milioa-ne de euro la 88,4 milioane de euro, ca urmare a câştigurilor mai mici din activităţi de trading şi a avansului provizioanelor, cauzat de criza datoriilor din Portugalia. Analiştii consultaţi de Reuters anticipau un profit net de 100 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb