Ministerul agriculturii şi BNR vor creşterea încrederii băncilor în agricultură

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2008

 "Am căzut de acord că agricultura reprezintă un potenţial pentru economia României care poate fi valorificat".

"Am căzut de acord că agricultura reprezintă un potenţial pentru economia României care poate fi valorificat".

Ministerul Agriculturii şi Banca Naţională vor analiza, în perioada următoare, o serie de măsuri pentru creşterea încrederii băncilor în investiţiile din agricultură, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş la finalul unei întâlniri cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Am căzut de acord că agricultura reprezintă un potenţial pentru economia României care poate fi valorificat şi de aceea vom demara, în perioada următoare, nişte acţiuni pentru a explica şi băncilor acest lucru. Am explicat de ce credem noi că agricultura are totuşi o anumită stabilitate pe care se pot baza băncile" a precizat Dacian Cioloş citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că în agricultură există, în prezent, o stabilitate a subvenţiilor a nivelului acestora, precum şi fonduri europene care au început deja să vină.

"Agricultura are anumite sectoare care au o perspectivă de piaţă şi o mai bună organizare şi de aceea ne aşteptăm la o mai mare implicare din partea băncilor în aceste sectoare productive prioritare, de altfel, şi în cadrul PMDR, cum ar fi sectorul de legume-fructe, lapte, cereale şi carne", a explicat oficialul MADR.

Dacian Cioloş consideră că în cazul în care Banca Naţională se va implica în aceste demersuri ale Ministerului Agriculturii, credibilitatea faţă de mesajele tehnice trans­mise de acesta va genera şi o creştere a credibilităţii sectorului agricol.

"La începutul lui 2009 intenţionăm să venim cu un proiect de lege care să asigure stabilitatea bugetului pentru sprijinul acordat producătorilor agricoli în perioada 2009-2012", a adăugat ministrul Agriculturii. În aceste condiţii va exista o stabilitate a nivelului de sus­ţinere financiară pentru că fondurile venite prin PAC sunt "bătute în cuie" până în 2013.

"La sfârşitul lunii noiembrie va mai exista o adaptare a PAC care sper să fie în avantajul nostru, dar pe urmă, până în 2013, nu vor mai exista modificări şi vom şti pe ce ne bazăm", a spus Dacian Cioloş.

Subvenţiile asigurate până în 2012, cofinanţarea din bugetul naţional, simplificarea administrativă a agenţiilor de plăţi, precum şi o transparenţă mai mare în raport cu băncile ar putea crea un climat de încredere şi stabilitate în agricultură.

"Aceste lucruri vor fi în avantajul agricultorilor care vor fi gata să investească dacă vor găsi un câmp prielnic. Consider că stimularea creditelor în lei, măsură decisă de BNR, e un lucru bun pentru stimularea investiţiilor în agricultură", a arătat ministrul agriculturii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb