MINISTERUL APĂRĂRII: "Doi militari care se aflau în echipajul maşinii de luptă afectate de explozia din Afganistan au nevoie de îngrijirile medicilor"

A.P.
Miscellanea / 23 octombrie 2020

"Doi militari care se aflau în echipajul maşinii de luptă afectate de explozia din Afganistan au nevoie de îngrijirile medicilor"

Ministerul Apărării Anunţă, vineri, că încă doi militari care se aflau în echipajul maşinii de luptă afectate de explozia din Afganistan au nevoie de îngrijirile medicilor. Este vorba de sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare. Toţi cei paru militari răniţi au fost transferaţi la Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, potrivit News.

"În urma evaluărilor medicale complexe desfăşurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul maşinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare, să fie transferaţi, împreună cu sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigaţii medicale suplimentare şi continuarea tratamentelor de specialitate. Transferul s-a realizat pe cale aeriană joi, 22 octombrie", a transmis, vineri, Ministerul Apărări NAţuiale, printr-un conunicat de presă.

Potrivit sursei citate, "vieţile celor patru militari români din Batalionul 191 Protecţia Forţei "Golden Lions," răniţi în atacul cu dispozitiv exploziv improvizat din 21 octombrie, sunt în afara oricărui pericol".

"Militarii se află în stare stabilă şi, în funcţie de evoluţia stării de sănătate şi de recomandările echipelor medicale, este luată în calcul opţiunea de a fi transferaţi, conform procedurilor aplicate în aceste situaţii, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania.

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, a intrat în legătură telefonică în dimineaţa zilei de vineri, 23 octombrie, cu comandantul Batalionului 191 Protecţia Forţei şi cu o parte dintre militarii răniţi. Ministrul Ciucă a transmis militarilor răniţi urări de sănătate şi i-a asigurat de sprijinul total din partea echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi recuperare. Comandantul Batalionului 191 Protecţia Forţei a prezentat ministrului apărării naţionale o sinteză a situaţiei de securitate din zona de responsabilitate a militarilor români, precum şi măsurile întreprinse pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor în condiţii optime de securitate" a mai transmsi MApN.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării Naţionale a reiterat faptul că participarea Armatei României în Afganistan reprezintă cea mai importantă contribuţie naţională într-un teatru de operaţii şi că siguranţa şi securitatea militarilor români, indiferent de teatrul de operaţii şi zona de dislocare, este prioritară pentru conducerea Ministerului Apărării Naţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PUTINA LUME PE PAMANT , AI CUNOASTE PE TALIBANI , MAI BINE DECAT MINE !!! EU , MAI BINE CA ORICINE , STIU CUM GANDESC , SI CE FEL DE OAMENI SANT !!! NICI CEI MAI BUNI PSIHOLOGI AI ARMATEI SUA , NU STIU SA-I CITEASCA , MAI BINE DECAT MINE !!! TOATE UNITATILE MILITARE , DE PARTIZANI ALE LOR , MAI MICI , S-AU MAI MARI , DIN REGIUNEA UNDE SE AFLA DISLOCATI MILITARII ROMANI , CUNOSC IN AMANUNT , NU NUMAI NUMARUL DE TRUPE ROMANESTI , SI VEHICULELE LOR MILITARE , DAR SI ORELE LA CARE PATRULEAZA ACESTEA PE TEREN !!! SI , DE ANI SI ANI DE ZILE , PRACTIC TOTALITATEA ACESTOR TALIBANI , STAU SI SE UITA NUMAI , ATUNCI CAND ROMANII , CU DRAPELUL ROMANESC , PUTIN SIFONAT , SI DECOLORAT , DEFILEAZA PRIN FATA LOR !!! V-ATI PUS VREODATA , INTREBAREA : DE CE NU-I ATACA PE ROMANI , NICI CU ARMAMENTUL LOR USOR , SI NICI CU CEL GREU , PE CARE AL AU DIN BELSUG ??? FOARTE SIMPLU !!! PENTRU CA NU-I CONSIDERA PE ROMANI , DUSMANII LOR !!! SI , DE CE ??? PENTRU CA ROMANII , DE-A LUNGUL TIMPULUI , AU FACUT MULT BINE , POPULATIEI CIVILE DIN ACEASTA REGIUNE !!! AU AJUNS , LA O ASEZARE !!! FARA SA LE CEARA NIMENI , NIMIC , AU IMPARTIT ACOLO , PAINE , MANCARE , CONSERVE , BAXURI DE APA , CIOCOLATE , etc , etc !!! AU MANGAIAT COPIII PE CAP , I-AU IMBRATISAT !!! AU AJUNS , LA O ALTA ASEZARE !!! AU FACUT LA FEL !!! SI LA ALTA , SI LA ALTA , SI LA ALTA !!!! POATE I-AU IMBRATISAT , CHIAR PE COPIII , COMANDANTILOR TALIBANI !!! TOATE ASTEA , SE INREGISTREAZA , SI NU SE UITA !!! TALIBANII AU INVATAT SA-I APRECIEZE PE ROMANI , SI STIU FOARTE BINE , CA NU SANT ADUSI ACOLO , CU VOIA LOR !!! SI , MAI ALES , AU VAZUT CA , PE LANGA ALTII , ROMANII SANT OAMENI !!! URA LOR DE MOARTE , ESTE PE AMERICANI , SI PE BRITANICI !!! ACESTIA , AU DEMONSTRAT DE-A LUNGUL TIMPULUI !!! CA NU SANT OAMENI !!! DRUMURILE SI SOSELE , SANT INTESATE CU MINE URIASE , CARE POT FI DETONATE DE LA DISTANTA , DE TALIBANII CARE STAU LA PANDA CLIPA DE CLIPA !!! DAR , CAND TREC ROMANII IN PATRULARE , CAND VAD TRICOLORUL PE UNA DINTRE TAB-uri , NICI UN TALIBAN , FIE EL , CEL MAI SANGEROS , NU APASA PE TELECOMANDA !!! CE CE OARE , DE CE OARE ??? ACEST LUCRU DE ACUM , A FOST PROBABIL , O MINA MAGNETICA !!! N-A FOST INTENTIA NICI UNUI TALIBAN , SA FACA VREUN RAU , UNUI ROMAN !!! S-A INTAMPLAT , PUR SI SIMPLU !!! BINENTELES , CA NIMENI N-O SA-SI CEARA SCUZE , PENTRU ASTA , DAR , PE VIITOR , V-OR FI SI MAI ATENTI , LA LUCRURI DIN ASTEA !!! DACA AI CONSIDERAU PE ROMANI , DUSMANII LOR , SUTE DE SOLDATI SI OFITERI , AR FI FOST ADUSI IN TARA , IN SICRIE !!! SI ACUM , SA VA SPUN O ZICALA ROMANEASCA , CARE SE POTRIVESTE FOARTE BINE , CU SITUATIA DE ACOLO : CIN SA PUN CU MINE , BINE , AI DAU HAINA DE PE MINE !!! CIN SA PUN CU MINE RAU , SA-L FEREASCA DUMNEZEU !!!! ASTIA SANT , TALIBANII !!! OAMENI , FOARTE MANDRII , SI CARE VOR SA FIE RESPECTATI MAI INTAI EI , CA APOI EI , SA TE RESPECTE , SI PE TINE !!! SI PUNCT !!!

    1. Domnule STATY.Oare sangele militarilor romani o fi sarit si pe sapca lui IOHA primita de la americani.? Desi armata romana nu a fost in situatia de asi apara Tara careia pe drapel i-a jurat credinta,ei,tarii si poporului roman iata ca tot mai multi militari cu grade mici cad victime in niste razboaie care nu sunt ale noastre. De Ce? Pai pentru ca unii au ajuns presedinti,generali si altii cu grade mari sa fie sprijiniti sa ocupe functiile cu ajutorul celor carora le ofera pe tava ca si carne de tun,militarii nostri.Cand este vorba insa de drepturile militarilor cu grade mici,atunci nu sunt bani.Nu am vazut nici un general roman din teatrele de operatiuni sa isi rupa o unghie de la vreun picior sau de la maini ,cazand atunci cand au iesit de la popotele luxoase in care servesc masa (militarii de rand la gamela),impiedicandu-se de vreun colt de piatra din cauza burtilor.Deasemenea daca soldele gradelor superioare ar fi facute public fata de soldele militarilor cu grade mici,lumea ,s-ar lamuri de ce nici pensiile celor cu grade mici,nu depasesc cu mult pensiile civile.De la 1 ianuarie,trebuia votata legea care prin niste coeficienti se mai apropiau pensiile militarilor cu grade mici fata de cei care au iesit la pensie pe Ordonanta lui Oprea care a facut ca intre militari cu aceeasi vechime ,functie si grad sa se exprime in mii de roni.Generalul Ciuca,arunca miliarde de euro pe niste HARBURI,in timp ce militarii romani sunt platiti ca pe timpul CAPurilor ,iar la pensie sunt umiliti.Domnilor care conduceti tara si cei care legiferati,militarul ,nu este supusul vostru ci,slujitorul poporului si atunci cand intra in randurile armatei,JURA ca isi v-a apara TARA chiar cu pretul VIETII,iar statul se obliga sa aibe grija sa il rasplateasca pentru a duce un trai cat de cat decent.Nu am vazut nici un SEF de STAT,GENERAL sau PARLAMENTAR,sa ne spuna ce pensie are un militar american,indiferent din ce arma face parte. Asa ca,lasati VAICAREALA si PLANSUL pe umerii MILITARILOR MORTI sau RANITI in misiuni,ca voi nu faceti altceva decat sa PROFITATI de TRAGEDIILE din familiile celor care sunt in cauza.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb