MINISTERUL CULTURII: Sectorul cultural revine la viaţă după o perioadă foarte dificilă

S.B.
Miscellanea / 9 martie 2022

Sectorul cultural revine la viaţă după o perioadă foarte dificilă

După aproape doi ani în care activităţile culturale au fost restricţionate, evenimentele cu publicul derulându-se la capacitate redusă de 50% sau chiar 30% grad de ocupare, în funcţie de numărul de îmbolnăviri din localitatea de derulare, starea de alertă nu va mai fi prelungită începând din data de 8 martie, ora 24:00, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii.

Astfel, sectorul cultural-creativ, unul dintre cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-Cov2, îşi va putea derula activităţile cu public, în condiţii asemănătoare celor de dinainte de martie 2020.

Se elimină purtarea măştii de protecţie, dar se are în vedere păstrarea recomandării ca aceasta să fie purtată în spaţiile aglomerate. Totodată, activităţile nu vor mai ţine cont de rata de infectare şi de incidenţa cazurilor Covid în localitate, iar evenimentele se pot derula şi după ora 22:00. Gradul de ocupare a sălilor sau a spaţiilor la exterior nu mai este determinat de numărul îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 şi nu mai este necesar certificatul verde.

"Aceste măsuri produc efecte benefice pentru toate instituţiile de cultură, iar câştigătorii sunt atât organizatorii evenimentelor culturale, cât şi publicul. Derularea spectacolelor, întâlnirilor sau chiar a unor concerte în mediul online a fost o gură de oxigen pe toată perioada pandemiei şi vreau să îi felicit pe toţi angajaţii din instituţiile de cultură care au venit astfel în întâmpinarea noastră. Mă simt însă dator să subliniez că trebuie să avem grijă în continuare de sănătatea noastră şi să fim atenţi cu cei din jurul nostru", a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Decalarea programului de lucru şi telemunca nu mai sunt obligatorii, dar există posibilitatea de a fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb