Ministerul Dezvoltării anunţă repartizarea celor 7,5 miliarde de lei din Programul "Anghel Saligny" pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale

S.B.
Miscellanea / 11 mai 2022

Ministerul Dezvoltării anunţă repartizarea celor 7,5 miliarde de lei din Programul "Anghel Saligny" pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale

Repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny" pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale au fost finalizate, a anunţat ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, informează news.ro.

De cele mai mari sume de peste 200 de milioane de lei, au beneficiat judeţele Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Dolj, Iaşi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui.

"70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii "Anghel Saligny", prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri."

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat - a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul "Anghel Saligny", au contat doar aceste date statistice.

Cseke Attila a amintit că Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte, pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb