Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului face precizări

C.P.
Companii #Turism / 17 martie 2010

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului face precizări cu privire la programul de investiţii în infrastructura turistică:

"În anul 2009, alocarea fondurilor de către Ministerul Turismului pentru susţinerea proiectelor de investiţii în infrastructura turistică aparţinând administraţiilor publice locale s-a făcut pe baza unor acte normative aprobate încă din 2006, aşadar acte deja existente la data înfiinţării ministerului.

Lista autorităţilor publice locale, care au beneficiat anul trecut de finanţare de la bugetul de stat pentru proiectele de investiţii în turism, a fost realizată pe baza unei liste de priorităţi elaborate de Guvernul Tăriceanu şi aprobate prin HG nr. 1726 în 2006. Este vorba de proiecte care se încadrau în subprogramele naţionale de investiţii, aşa cum au fost acestea concepute şi aprobate în 2006: "Schi în România", "Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă", "Dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneoclimaterice" şi "Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor turistice de pe litoralul Mării Negre". Lista a fost completată cu alte proiecte ale administraţiilor publice, în funcţie de importanţa turistică a zonei de implementare şi de calitatea proiectelor elaborate de aleşii locali.

Contrar celor vehiculate în presă, repartizarea acestor fonduri de către MDRT nu s-a făcut şi nu se face pe criterii politice. Pentru a beneficia de co-finanţare de la bugetul de stat, obiectivele de investiţii trebuie să fie în concordanţă cu politicile naţionale (Master Planul pentru turismul naţional al României 2007 - 2026), sectoriale (Strategia Naţională de Dezvoltare a Ecoturismului în România, Master Planul pentru dezvoltarea turismului balnear din România) dar şi cu legislaţia specifică (Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional, secţiunea 8, Turism)."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb