Ministerul Educaţiei a făcut o comisie pentru recredibilizarea doctoratelor!

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 16 decembrie 2015

Ministerul Educaţiei a făcut o comisie pentru recredibilizarea doctoratelor!

Ministerul Educaţiei a decis în ceasul al doisprezecelea să încerce să pună punct avalanşei de doctorate construite "migălos" după metoda copy-paste. Scandalurile legate de anumite lucrări, dovedite a fi copiate până la ultima virgulă, dar şi de activitatea unor coordonatori, care mimau că îşi fac datoria, au făcut ca prestigiul acestor doctorate să scadă dramatic. Nemulţumirea celor care au muncit luni, poate chiar ani, pentru a realiza o lucrare de doctorat autentică este de înţeles.

Pe acest fond, Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a semnat săptămâna trecută ordinul aferent constituirii grupului de lucru pentru clarificarea cadrului instituţional şi normativ privind controlul calităţii tezelor de doctorat şi aspectele de etică a cercetării ştiinţifice. Conform Ministerului Educaţiei: " Misiunea acestui grup de lucru este aceea de a recredibiliza funcţionarea sistemului de învăţământ superior din România, îndeosebi la nivelul studiilor universitare de doctorat, prin elaborarea unui set coerent de propuneri de amendare a actelor normative aplicabile.Totodată, în cadrul grupului de lucru, vor fi identificate orice alte soluţii de ordin administrativ în vederea implementării celor mai bune principii de etică în cercetarea ştiinţifică, necesare a fi adoptate acum sau în perspectivă strategică, în completarea măsurilor de modificare a reglementărilor în vigoare. Grupul de lucru este alcătuit, la iniţiativa ministrului, din persoane propuse de instituţiile de învăţământ superior, respectiv Academia Română. Componenţa grupului de lucru, în ordine alfabetică, este următoarea: prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi); prof. univ. dr. Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timişoara); prof. univ. dr. Radu N. Cătană (Universitatea "Babeş- Bolyai" din Cluj-Napoca); prof. univ. dr. Valeriu Ciucă (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi); cercetător principal, dr. ing. Călin Deleanu (Academia Română); prof. univ. dr. Liviu Papadima (Universitatea din Bucureşti); prof. univ. dr. Ion Roceanu (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti); prof. univ. dr. Florin Alin Sava (Universitatea de Vest din Timişoara); prof. univ. dr. Florin Streţeanu (Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca); prof. univ. dr. Dana Tofan (Universitatea din Bucureşti)".

Dacă Guvernul Ponta a avut mari probleme din cauza controverselor legate de doctoratele unor miniştri, inclusiv al lui Victor Ponta, nici Cabinetul Cioloş nu a fost scutit de astfel de probleme, după ce au apărut informaţii despre un posibil plagiat al tezei de doctorat a noului ministru al Internelor, Petre Tobă. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a dispus, la începutul acestei luni, revocarea Consiliului Naţional de Etică, din cadrul Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică. CNE a analizat tezele de doctorat ale demnitarilor începând din 2012, după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost reorganizat exact după ce a anunţat că Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Adrian Curaj a ţinut să precizeze că nu există două categorii de doctorat, una pentru demnitari şi alta pentru "simpli cetăţeni", şi de aceea este inutilă o comisie specială care să se ocupe doar de lucrările politicienilor, parlamentarilor şi miniştrilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb