MINISTERUL EDUCAŢIEI: Protocol de cooperare pentru istoria şi înţelegerea Holocaustului

L.A.
Cultură / 15 martie 2019

Protocol de cooperare pentru istoria şi înţelegerea Holocaustului

Ministerul Educaţiei, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii au semnat, astăzi, un protocol de cooperare, pentru stabilirea şi implementarea activităţilor educaţionale dedicate istoriei şi înţelegerii Holocaustului.

"Apreciez că s-au înregistrat progrese semnificative în colaborarea noastră, prin programele educaţionale dezvoltate şi prin programele de instruire a cadrelor didactice urmărindu-se inclusiv o înţelegere mai profundă a istoriei şi a Holocaustului. Educaţia este esenţială în acest proces, deoarece împiedică apariţia manifestărilor xenofobe, antisemite sau violente", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la ceremonia de semnare a protocolului de cooperare între Ministerul Educaţiei Naţionale din România, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii.

Protocolul a fost semnat, vineri, la sediul Ministerului Educaţiei, în prezenţa reprezentanţilor celorlalte două instituţii semnatare, Alexandru Florian şi Radu Ioanid, a noului ambasador al Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, şi a reprezentanţilor Ambasadei SUA în România, scrie News.ro.

Obiectul protocolului îl reprezintă stabilirea şi implementarea activităţilor educaţionale dedicate istoriei şi înţelegerii Holocaustului.

În acest context, ministrul Ecaterina Andronescu şi-a arătat recunoaşterea pentru sprijinul pe care Institutul "Elie Wiesel" şi Muzeul Holocaustului de la Washington îl acordă Ministerului Educaţiei Naţionale, în demersurile acestuia de a promova studiul Holocaustului în şcolile şi universităţile din România, mai relatează News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O fi PSD un partid naționalist dar cel puțin nu este și antisemit!...

    în spatele edducării tineretului român despre cunoaşterea şi înţelegerea holocaustului se ascund inerese foarte subtile şi oculte; ei controlând tineretul prin învăţământ, vor să se asigure că majritatea să nu cunoască adevărul referitor la interesele, priorităţile, convingerile lor din trecut, prezent şi viitor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb