Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al "Oil Terminal" (simbol bursier OIL), a solicitat convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii pentru revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie (CA) şi numirea unora provizorii în locul lor, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Pe ordinea de zi mai figurează stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie, aprobarea remuneraţiei acestora, aprobarea formei contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii, mandatarea reprezentantului acţionarului de a semna contractul de mandat cu membrii provizorii ai CA.
Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la împuternicirea preşedintelui Consiliului de Administraţie/preşedintelui de sedinţă şi a secretarului de şedinţă pentru a semna hotărârea adunării generale ordinare a acţionarilor şi pentru a îndeplini toate şi oricare dintre formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de adunarea generală ordinară a acţionarilor, precum şi pentru implementarea acestora.
Ministerul Energiei deţine 59,62% din capitalul social al "Oil Terminal".
"Fondul Proprietatea" a anunţat că a vândut, pe 24 februarie, acţiuni din "Oil Terminal", reducându-şi participaţia de la 5,4% la 3,8%. "Broadhurst Investments Limited" a raportat, în mai, o deţinere de 4,8% din titlurile OIL.
Societatea a raportat, pentru primul semestru al acestui an, un profit net de 11,4 milioane lei, în scădere cu 21,6% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2016.
"Oil Terminal" este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional.