Ministerul Muncii şi UNICEF au semnat un acord pentru prevenirea violenţei împotriva copiilor

A.C.
Miscellanea / 4 septembrie 2014

Un acord de parteneriat destinat prevenirii violenţei împotriva copiilor a fost semnat, astăzi, de secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) Ioana Liana Cazacu şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, conform unui comunicat al MMFPSPV, remis azi redacţiei.

Acordul va dura până în 2017 şi stabileşte principalele direcţii de colaborare pentru a asigura şanse egale de dezvoltare pentru toţi copiii din România, cu precădere pentru cei mai vulnerabili şi marginalizaţi.

"În anul 2011, au fost raportate 11.000 de cazuri de violenţă împotriva copiilor. Multe dintre aceste cazuri au fost de neglijare a copiilor, urmate de abuz emoţional, fizic şi sexual. Cu toate acestea, se consideră că numărul de cazuri raportate reflectă doar o mică parte din cazurile de violenţă. Datele UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva greşit, prima reacţie a 54% dintre părinţi este de a ridica vocea, iar 11% dintre părinţi pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr", se arată în comunicat.

Potrivit secretarului de stat în MMFPSPV, acordul semnat reprezintă un prim pas în asigurarea de şanse egale în dezvoltare pentru toţi cetăţenii României, cu precădere pentru cei vulnerabili şi marginalizaţi.

"Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (DESFB) va întreprinde toate demersurile necesare pentru a promova, alături de UNICEF, întărirea capacităţii profesioniştilor la nivel local în recunoaşterea şi abordarea formelor de violenţă în familie. Parteneriatul asumat astăzi va continua până la încheierea actualului Parteneriat de Colaborare încheiat de România şi UNICEF cu orizont de timp 2017", a spus Ioana Liana Cazacu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb