Ministerul Sănătăţii suplimentează măsurile pentru limitarea epidemiei de rujeolă

Jose Fierro
Miscellanea / 16 decembrie 2016

Ministerul Sănătăţii suplimentează măsurile pentru limitarea epidemiei de rujeolă

Ministerul Sănătăţii, împreună cu experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, ai Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi ai UNICEF, a elaborat şi a pus în practică un plan de măsuri privind limitarea extinderii epidemiei de rujeolă, după ce numărul de îmbolnăviri a ajuns la 1.725 de cazuri şi există şapte decese confirmate, dintre care trei la copii sub vârsta de un an, se arată într-un comunicat de presă postat de Minister pe Facebook

Prima măsură este coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR la 9 luni. Copiii vaccinaţi mai devreme conform acestei prevederi vor fi apoi vaccinaţi conform Programului Naţional de Imunizare la vârsta de 12 luni şi la vârsta de cinci ani.

De asemenea, recomandarea experţilor OMS este de a realiza cât mai repede recuperarea copiilor din grupa de vârstă sub cinci ani care nu au nicio doză de vaccin şi a copiilor din grupa de vârstă 5-9 ani care nu au două doze de vaccin ROR, conform Calendarului Naţional de Vaccinare.

Pentru punerea în practică a acestor măsuri, medicii de familie au început catagrafierea copiilor eligibili între 9 luni şi nouă ani complet nevaccinaţi cu ROR şi pe cei cu vârsta între 5 şi 9 ani care au o singura doză de vaccin. Acolo unde este posibil, asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari au început deja convocarea copiilor la cabinete.

Stocurile de vaccin ROR sunt suficiente în acest moment, atât pentru vaccinările suplimentare cât şi pentru cele la termen. La nivel naţional, sunt disponibile în jur de 300.000 de doze de vaccin ROR.

Conform celor mai noi date furnizate de Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în acest moment sunt confirmate cazuri în 32 de judeţe. Cele mai multe sunt în Arad, unde au fost înregistrate 454, urmat de Mureş, cu 238 de cazuri şi Timiş, cu 240.

Ministerul Sănătăţii recomandă părinţilor să ia legătura cu medicii de familie ai copiilor pentru a se programa la vaccinare cât mai curând posibil. Medicii de familie şi părinţii care vor să afle informaţii corecte despre vaccin şi vaccinare pot accesa pagina www.desprevaccin.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb