Ministerul Transporturilor a elabora un proiect prin care s-ar putea majora la 12 euro/zi rovinieta pentru vehiculele grele

Vlad Dobrea
Miscellanea / 14 ianuarie 2018

Ministerul Transporturilor a elabora un proiect prin care s-ar putea majora la 12 euro/zi rovinieta pentru vehiculele grele

Rovinietele pentru vehiculele de transport marfă de peste 3,5 tone, valabile pentru o zi, vor creşte la 12 euro, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă publicat de Ministerul Transporturilor.

"Aşa cum reiese din alin. (2) al art. 10 a al Directivei 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, coroborat cu data publicării Comunicării, 18.02.2014, tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 01 martie 2014. Modificările constau în majorarea tarifului zilnic la 12 euro, netranspus nici până în prezent, şi recalcularea tarifelor pentru celelalte perioade de valabilitate. În prezent, din cauza netranspunerii tarifului zilnic de 12 euro, există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României", subliniază Ministerul Transporturilor.

În prezent, tarifele de utilizare şi de trecere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România valabile pentru o zi sunt de 4 euro, în cazul vehiculelor de transport marfă cu MTMA (masa totală maximă autoriată, n.r.) mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone, de 7 euro pentru cele mai mari de 7,5 tone dar mai mici de 12 tone, de 9 euro pentru cele cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone, cu maximum 3 axe, şi de 11 euro pentru cele cu maximum 4 axe, potrivit Legii 221/2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb