MINISTRU ISRAELIAN: "Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta"

J.P.
Miscellanea / 12 octombrie 2021

Nachman Shai

Nachman Shai

Ministrul israelian pentru Diaspora, Nachman Shai, îi îndeamnă pe români să se vaccineze şi afirmă că nu înţelege de ce atât de mulţi oameni îşi riscă viaţa în condiţiile în care spitalele din România sunt pline, după cum a aflat din presa internaţională, conform Agerpres.

Nachman Shai, ministru israelian pentru Diaspora, afirmă că media trebuie implicate atât în campanii pozitive, cât şi în campanii negative, când vine vorba de vaccinare.

"Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi, şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta. (...) Eu transmit un mesaj simplu: 'Vaccinul vă va salva viaţa!'. Este ştiinţă. (...) Ieri dimineaţă (duminică - n.r.), când am mers la jogging, am văzut o ştire pe CNN cu titlul "Spitalele româneşti sunt pline". De ce-şi asumă oamenii acest risc? Nu înţeleg", a declarat pentru Agerpres Nachman Shai, care este fost membru al parlamentului israelian şi are o îndelungată experienţă ca purtător de cuvânt, inclusiv în slujba armatei israeliene.

El a subliniat că, deşi are o rată de vaccinare mult mai mare decât alte ţări, Israelul nu este mulţumit. "Vrem ca fiecare israelian să fie vaccinat", a subliniat el.

"Noi, în Israel, le-am cerut rabinilor şefi, liderilor religioşi, evrei şi musulmani deopotrivă, să le vorbească oamenilor. Dacă conducerea bisericii din această ţară s-ar fi îndreptat către oameni şi le-ar fi spus să se vaccineze, numărul oamenilor care s-ar vaccina ar fi mai mare", a mai afirmat ministrul israelian pentru Diaspora.

"Noi nu dăm sfaturi. Dar în Israel am folosit figuri publice, jucători de fotbal populari sau campionii noştri olimpici, care sunt extrem de populari. O tânără de 19 ani a câştigat o medalie olimpică la tae-kwon-do (Avishag Semberg, medalie de bronz la tae-kwon-do la categoria sub 49 kg - n.r.), nimeni nu o ştia. Acum este foarte populară. Deci o iei pe această tânără şi îi spui: 'Te-ai vaccinat? Acum vorbeşte cu oamenii!' Aşa salvezi vieţi", a relatat oficialul israelian.

El a explicat cum şi-a calibrat campania pro-vaccinare statul Israel. "Aşa faci campanie: produci mesaje diferite pentru diferite grupuri ţintite: evrei, arabi, ruşi, ultraortodocşi, laici, etc. Faci totul. Pentru că până la urmă cel mai important este câţi oameni se vaccinează. Politica guvernului a fost să se continue viaţa normală, pentru că altfel atât economia va fi afectată, cât şi oamenii, din punct de vedere mental, dacă închizi totul", a spus Nachman Shai.

Din acest punct de vedere, a explicat el, Israelul nu a considerat practice restricţiile foarte dure din anumite ţări. "În alte ţări, ca Australia şi Noua Zeelandă, le-au spus oamenilor să stea acasă, oamenii au înnebunit. Imaginaţi-vă, copiii îşi înnebunesc părinţii, cupluri care obişnuiau să se vadă doar seara, după serviciu, sunt blocate împreună acasă. Nu glumesc. Rata divorţurilor creşte", a mai afirmat el.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. multumim, nu repetam greselile altora

    1. Alea nu sunt greseli, ci pur si simplu GENOCID! Iar jidovul criminal asta ne indeamna sa mergem si noi, romanii ca si mieii la taiere, dupa modelul israelienilor!

      e ok, la cimitir te primeste si nevaccinat

      E adevarat, dar nu asa de repede ca pe cei vaccinati!

    Pai voi sunteti destepti,mai Shai!Produceti mesaje diferite pentru grupuri diferite folosindu-va de liderii religiosi si de personalitati cu priza la public.Sunteti tenaci si eficienti,astfel ca,sa puneti mana si sa rezolvati si problema cu musulmanii pentru ca de la voi se trage semitia asta agresiva!

    1. erata:semintie

    Sa va vedeti de treaba voastra si sa nu mai ocupati teritorii palestiniene!

    Daca vrei bani te putem plati sa zici asta.. Te bagi?  

    1. Lasa ca le ajunge arabilor cat pamant au luat cu japca.Acum tot invadeaza Europa,nu le mai ajunge pamantul,sa ne facem griji pentru noi !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb