Ministrul Borbely este decis să direcţioneze mai mulţi bani pentru infrastructura Transilvaniei

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 iunie 2005

Ministrul delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat, ieri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că, în ultimii ani, Transilvania nu a fost deloc răsfăţată în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, transmite Rompres. Ministrul a afirmat că a constatat acest lucru urmărind situaţia investiţiilor, între 2001 şi 2004, în regiunile istorice în cadrul programelor de pietruire a drumurilor comunale şi alimentarea cu apă şi cel referitor la săli de sport şi locuinţe ANL. Potrivit sursei citate, în Dobrogea, s-au investit 267.000 lei/locuitor pentru pietruiri şi alimentări cu apă, iar pentru săli de sport şi locuinţe s-au alocat 1,26 milioane de lei, pentru Moldova sumele sunt de 132.000 de lei pentru primul program şi de 1,09 milioane de lei pentru al doilea, în Muntenia s-au alocat 114.000 de lei/locuitor pentru pietruiri şi apă şi 902.000 lei pentru săli de sport şi locuinţe, în vreme ce în Transilvania suma pentru primul program abia atinge 98.000 lei/locuitor, iar pe al doilea 767.000 de lei.

Borbley Laszlo a spus că, pornind de la aceste investiţii, Transilvania va trebui ajutată. Ministrul a arătat că programul de alimentare cu apă se va extinde cu alte 90 de milioane USD, faţă de suma iniţială de 340 de milioane USD. "Programul se va derula în cinci judeţe, dintre care patru vor fi din Transilvania, iar pentru Cluj vom aloca în acest scop 4,7 milioane de dolari", a spus ministrul delegat.

În acest context, Borbely Laszlo a adăugat că se poartă discuţii cu Banca Mondială în vederea obţinerii unor credite pentru asfaltarea de drumuri comunale care vor fi prinse într-un program care va începe în 2006. "Noi sperăm să obţinem şi un credit de 100 de milioane USD de la guvernul kuweitian pentru acest program", a arătat ministrul delegat.

Tot la capitolul drumuri, Borbely a menţionat că se studiază posibilitatea obţinerii unui credit avantajos de 200 de milioane de euro pentru localităţile sărace, iar pentru reabilitările de drumuri judeţene se vor aloca alte 200 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb