MINISTRUL COMUNICAŢIILOR: "Dacă sistemele nu sunt legate între ele, nu putem vorbi despre securitate cibernetică"

Raluca Juncu
Companii / 27 aprilie 2016

"Riscurile asociate cu transformările vin la pachet cu interoperabilitatea, iar dacă sistemele nu sunt legate între ele, nu putem vorbi despre securitate cibernetică", a declarat, astăzi, într-o conferinţă de specialitate, Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

"Strategiile sunt acum corectate foarte des, iar strategiile de ţară sunt mult mai complicate decât într-o companie. Fără inovare continuă şi de adaptare continuă a strategiilor, ne îndepărtăm de la obiective şi ratăm şansa de a duce la bun sfârşit obiectivele (...) Din păcate, câteodată mă întâlnesc cu oameni cărora li se pare că lucrurile se fac simplu. Riscurile asociate cu transformările vin la pachet cu partea de interoperabilitate. Dacă sistemele nu sunt legate între ele, nu putem vorbi despre securitate cibernetică. Cred că partea de educaţie şi formare profesională este foarte importantă. Datorită vitezei tehnologiilor nu putem face faţă cu reglementările", a menţionat Bostan.

Conform ministrului Comunicaţiilor, în ţara noastră este nevoie de o reaşezare a obiectivelor din domeniul IT&C, în condiţiile în care cadrul legal trebuie adaptat nevoilor actuale.

"Am speranţa că în acest an vom fundamenta o reaşezare a obiectivelor din domeniu. Statul merge în urma companiilor private, oricum (...) personal sunt adeptul unei schimbări şi aş dori ca, până în septembrie - octombrie, să o pun în aplicare. Mai e nevoie de multă muncă pentru a adapta cadrul legal. Deocamdată, avem Consiliul Tehnic Economic pentru Societatea Informaţională care analizează orice proiect de peste 2,5 milioane de lei", a afirmat oficialul.

Peste 200 de reprezentanţi ai industriei IT&C (specialişti în tehnologie, CIO, IT manageri) participă azi la conferinţa naţională CIO Council România 'Connected world. Disruption is around the corner', eveniment de management IT organizat de Asociaţia Profesională CIO Council România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb