MINISTRUL DE EXTERNE AL REPUBLICII SERBIA, IVICA DACIC: "UE este medicamentul care vindecă problemele din Balcani"

V.D.
Internaţional / 9 octombrie 2018

Ivica Dacic (Sursa foto: Twitter)

Ivica Dacic (Sursa foto: Twitter)

Ministrul de Externe al Republicii Serbia, Ivica Dacic, a declarat marţi, la Timişoara, că în sfera politică Uniunea Europeană este medicamentul care vindecă toate problemele şi că ţara sa încearcă o politică extrem de echilibrată pentru respectarea tuturor obiectivelor sale strategice, unul dintre acestea fiind intrarea în UE.

"Nu ştiu care este medicamentul care calmează în România. În sfera politică, acest medicament este UE, este medicamentul care vindecă toate problemele din Balcani. (...) Încă există o serie de probleme în zona Balcanilor, dar acestea nu trebuie să stea la baza unor războaie, ci este nevoie de înţelegere a comunităţii internaţionale. În acest sens, Serbia încearcă să aibă o politică externă echilibrată prin care să respectăm toate ţelurile noastre strategice, unul fiind să intrăm în Uniunea Europeană", a afirmat ministrul de Externe al Serbiei.

Invitat la Conferinţa internaţională "Security challenges in the Balkans", organizată de Universitatea de Vest Timişoara şi Asociaţia New Strategy Center, şeful diplomaţiei sârbe şi-a concentrat discursul pe relaţia Serbia-Kosovo, apreciind faptul că România nu a recunoscut actul de independenţă al Pristinei.

"Serbia este foarte recunoscătoare României (...) pentru că România nu a recunoscut actul de independenţă al Pristinei. (...) Dar nu putem intra în UE până nu ajungem la o soluţie consfinţită juridic cu Kosovo. (...) Probabil că România şi alte ţări din UE, Spania, Cipru, Slovacia, Grecia, care nu au recunoscut Kosovo, vor spune că Serbia nu trebuie să recunoască Kosovo, dar vor fi alte ţări care vor spune că Serbia trebuie să recunoască Kosovo bilateral. Din acest punct de vedere, cred că preşedinţia României în UE este foarte importantă, pentru că România este marele nostru prieten şi sper că România va continua să înţeleagă, să fie înţelegătoare în ceea ce priveşte problemele din această regiune. Când eram copil mi s-a spus un proverb, că România are doi prieteni, Serbia şi Marea Neagră. Noi nu avem Marea Neagră, ci doar pe români", a detaliat Ivica Dacic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb