MINISTRUL ECONOMIEI: "În luna mai anul viitor Fondul Proprietatea va putea lista pachetul de 49% la Salrom"

V.G.
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2022

"În luna mai anul viitor Fondul Proprietatea va putea lista pachetul de 49% la Salrom"

Fondul Proprietatea va putea lista, undeva în luna mai a anului viitor, pachetul de 49% pe care îl deţine la Salrom sau o parte din el, a afirmat astăzi, ministrul Economiei, Florin Spătaru, la conferinţa "Cum poate deveni piaţa de capital din România motorul economiei", relatează Agerpres.

"Aş vrea să precizez foarte clar aici că statul, care deţine 51% din acţiunile Salrom nu va vinde sau nu va lista aceste acţiuni. Este un acord de principiu pe care Fondul Proprietatea l-a solicitat şi a fost aprobat într-o Adunare Generală a Acţionarilor din cursul anului trecut, urmând ca după aceea să facem un calendar de implementare. În acest sens am venit cu un memorandum în Guvern în care am stabilit paşii şi, conform planificării, şi ţin foarte mult la această planificare, undeva în luna mai anul viitor Fondul Proprietatea va putea lista pachetul de 49% sau o parte din pachetul de 49% pe care îl deţine la Salrom la Bursa de Valori Bucureşti şi atunci potenţialii investitori vor putea achiziţiona aceste acţiuni. În acest sens, pentru că simplul demers administrativ, să zicem, de listare, nu este suficient, am demarat şi procedura de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi a echipei manageriale conform Ordonanţei 109", a spus Florin Spătaru, la evenimentul organizat de DC Media Group.

El a subliniat că au fost demarate procedurile de selecţie a membrilor din Consiliile de Administraţie şi a echipelor manageriale pentru marea majoritate a companiilor din portofoliul Ministerului Economiei.

La rândul său, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a informat că foarte curând va fi anunţat consorţiul de bănci care se va ocupa de listarea companiei la BVB.

Badea a precizat că Hidroelectrica se află în plin proces de listare şi din acest motiv nu pot fi oferite foarte multe informaţii, pentru că s-a intrat în zona de restricţii de comunicare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Hop alt tra.da.tor vand si sarea Romaniei.

    1. cum a fost la nunta lui simion?

      Cine te oprește să cumperi tu acele acțiuni care vor fi listate la bursa. Vezi că poți cumpăra și acțiuni de la alte firme din alte țări, daca ei ne vând sarea cumpar-o tu și adu-o înapoi.

      Fondul proprietatea vinde 49 % din Salrom ...carei problema... ? Nu o vinde statul român ... unde e trădarea.... ?

      A fost bine, frumos nunta de nunta. Voi securistilor mai dati pe gratis din resursele Romaniei.

      Pai de ce sa cumpar ca sunt ale noastre. Numai voi securistilor dati pe gratis zacamintele asa cum ati facut cu Exxon si apoi ne puneti pe noi sa platim 1 miliard de euro. Hu hu tra.da.t.orilor.

      Normal asta este primul pas. Apoi miseleste cum lucrari voi securistilor statul va pierde compania. Apropo cum a ajuns Fondul P sa aiba 49% din SALROM?Ati lucrat voi din grru sa il primeasca pe gratis.

      cand esti bleg nu te bagi in discuti de finante si bursa ,risti sati scrantesti creierul daca il ai cumva

    FP o are la pretul de 125,9783.

    Per 10. 

    Vedem oare 150 pana la anul? 

    Daca FP vinde actiunile de Hidroelectrica, de la Salrom , de unde o sa aiba profit peste 2-3 ani? Ca astea sunt companii care ar trebui sa fie profitabile, nu? Cine vinde gainusa cu oua de aur?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb