Ministrul Economiei merge astăzi Oltchim

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 martie 2017

Scopul vizitei este stadiul vânzării de active

Actualizare 18:10 Ministrul Economiei: "Este important să dezvoltăm un ecosistem economic în jurul combinatului"

Este important ca ţara noastră să dezvolte un ecosistem economic în jurul combinatului, legat de un viitor un hub energetic pe care Guvernul şi-a propus să îl creeze, a declarat ministrul Economiei, Mihai Tudose, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Tudose a afirmat: "Cunosc foarte bine situaţia combinatului Oltchim şi recunosc rolul deosebit pe care acesta îl are în economia locală şi cea naţională. Mai mult, cred ca e important să dezvoltăm un ecosistem economic în jurul combinatului, legat de un viitor un hub energetic prin care să dăm substanţă mediului de afaceri din zonă".

(M.I.)

---------

Actualizare 10:10 Modificarea planului de reorganizare a activităţii Oltchim, de către toate categoriile de creditori, a fost aprobată

Oltchim S.A., societate în reorganizare judiciară, a anunţat că în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 06.03.2017 a fost aprobată modificarea planului de reorganizare a activităţii societăţii, de către toate categoriile de creditori.

Modificarea planului priveşte excusiv metoda de vânzare a Oltchim S.A. (toate celelalte prevederi ale planului rămânând în vigoare), în sensul în care se va face ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda transferului activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărător(i).

Mai multe informaţii despre modificarea planului de reorganizare sunt prezentate aici.

------

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, va merge astăzi la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta despre stadiul vânzării de active cu administratorii judiciari şi cu sindicatele, au declarat reprezentanţii ministerului.

"Ministrul va ajunge acolo după ora 14.00. Vor continua discuţiile cu sindicatele şi cu administratorii judiciari despre stadiul procesului de vânzare a activelor. Procesul este destul de avansat, urmează depunerea ofertelor angajante", au precizat, pentru News.ro, reprezentanţii Ministerului Economiei.

Până la termenul limită din 27 ianuarie, Oltchim a primit oferte neangajante din partea unor "operatori industriali" şi a unor "investitori financiari", patru dintre ofertele primite acoperind pachetele operaţionale, care includ activităţi de fabricare de produse chimice, în timp ce celelalte sunt doar pentru active, potrivit unui anunţ al combinatului.

În prezent, investitorii care au depus oferte se află în faza de due-dilligence (audit aprofundat) la Oltchim, urmând ca până în 24 martie să depună oferte definitive.

Oltchim a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,37 milioane lei (2,5 milioane euro), după pierderi de 48,46 milioane lei în 2015, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754,8 milioane lei, arată rezultatele financiare preliminare.

Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce vrajeala, ce mascarada!

    Buna ziua. Imi puteti spune ce se intampla cu actionarii care detin actiuni Oltchim? Pe bursa pretul scade. Ce decizie sa luam? Multumesc!

    1. PCC a platit aprox 0.8 lei/act fie 22 mil EURO la acea data, actualizat devine cam 27 mil Euro. Daca el nu mai vrea nimic din banii astia nici ceilalti actionari nu vor mai avea nimic. Singura varianta castigatoare pt micii actionari este ca Statul sa anuleze privatizarea pe pachete si sa opteze pt cea pe bursa prin vanzarea aprox 20%. PCC ar putea deveni majoritar, statul ar ramane cu o parte din control , actiunile ar creste insa creditorii nu ar prea fi multumiti insa nici in conditiile celor 9 pachete nu vor recupera prea mult pt ca nu se vor vinde toate. Referitor la intrebarea ta, daca inca mai ai actiuni si nu le-ai vandut la 2 lei inseamna ca-ti place riscul deci ar trebui sa mai astepti. Totul sau nimic.

      deoarece de la KPMG trecand prin PKF si ajungang la Deloitte nu au fost atenti la audit si astfel pierderile reportate fiind mai mari cu 983 de milioane.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb