Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că sunt aproximativ 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie şi care nu pot urmări cursurile online din această perioadă, precizând că ministerul va lua măsuri în cazul în care şi din toamnă va exista o asemenea situaţie, transmite News.ro.
Monica Anisie a declarat duminică, la Digi 24, că pentru elevii care nu au acces la tehnologie în această perioadă, unităţile de învăţământ trebuie să transmită acestora resurse de învăţare şi fişe de lucru.
"Ministerul Educaţiei a elaborat o instrucţiune, aceasta are două componente, pe de o parte se referă la acei elevi care au posibilitatea de a participa la cursurile online, deci deţin o tabletă, un laptop şi aşa mai departe şi aceste lecţii vor continua şi cea de-a doua parte a instrucţiunii prevede măsuri pentru acei elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, unităţile de învăţământ împreună cu inspectoratele şcolare trebuie să transmită elevilor resurse de învăţare şi fişe de lucru pe toată această perioadă în care nu au acces la tehnologie", a spus ministrul Educaţiei.
Monica Anisie a precizat că aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie.
"Acum vreo două, trei săptămâni, înainte de vacanţa de Paşte, chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online. Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor. (...) Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educaţiei. Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puşi în faţa....", a transmis ministrul Educaţiei.
Monica Anisie a precizat că va primi din partea inspectoratelor şcolare şi o situaţie a cadrelor didactice care nu au acces la tehnologie.
1. Nu trebuie sa anunte
(mesaj trimis de Cristian în data de 04.05.2020, 09:59)
Monica Anisie nu trebuie sa anunte, trebuie sa puna mana pe sapa si sa faca rost de tablete pentru toti elevii, inclusiv cei cu wcu in fundul curtii... Statu trebuie sa plateasca inclusiv internetul elevilor, folosit in scopuri didactice sau sa acorde o suma forfetara (ex: 50 lei pe luna) pentru asa ceva.
Astia din Guvern, in loc sa puna mana la munca, trag semnale de alarma. Pentru cine?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2020, 10:53)
Inainte de a cheltui banii trebuie stiut care este necesarul. Este bine ca a anuntat care este situatia (oricum, este prima situatie de acest fel din Romania) inainte de a porni achizitiile pentru ca altfel s-ar fi intrebat carcotasii (ca tine) pe ce s-au cheltuit banii.
Semnalele sunt trase pentru natiune, ca sa se stie cum stau lucrurile.
Voi rusii scoateti tabletele din pamant cu sapa? Interesant! Ce sape folostiti, made in China?
Voi aveti invatamant on-line? Cum deosebiti internetul folosit in scopuri didactice de cel utilizat in alte scopuri? Urmariti activitatea fiecarui posesor de internet?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2020, 16:14)
Apreciez interventia ta! Eu neavand , dintr-o dorinta ,,PROPRIE SI PERSONALA,, vreo apartenenta la oricare dintre retelele online ce necesita autentificare as atentiona asupra incalcarii flagrante a LEGII PROTECTIEI DATELOR PERSONALE iatunci cand vorbim de scoala online,din acest motiv considerand ca ,cine poate, ar trebui sa intre pe oricare dintre aceste retele si sa genereze o ampla si profunda dezbatere pe aceasta tema ,mai ales ca sunt in discutie minori. Doamna de mai sus tocmai a mai avut o interventie recenta prin care nega categoric cum ca s-ar cere dovezi profesorilor ca au activitate online la clasele lor.