Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că, după retragerea acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) verificarea tuturor celor aproximativ 800 de teze de doctorat realizate la nivelul acestei şcoli, începând cu tezele de doctorat ale cadrelor didactice de la Academie, pentru a se constatat dacă sunt sau nu rezultatul unui plagiat, relatează news.ro.
"Am decis monitorizarea Academiei de Poliţie, trebuie să vedem din perspectiva noastră ce se întâmplă în cadrul acestei instituţii. Am solicitat la CNATCDU să verifice toate tezele de doctorat realizate la academia de Poliţie, vorbim despre acele peste 800 de teze de doctorat realizate în cadrul Academiei de Poliţie, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV.
Aceasta a menţionat că, în primă etapă, vor fi verificate tezele de doctorat ale cadrelor didactice din Academia de Poliţie, ulterior urmând a fi verificate şi celelalte teze.
Ea a catalogat decizia de retragere a acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie de drept una "istorică" şi a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu s-a consultat cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, despre această decizie înainte de a o lua, ci doar l-a informat pe acesta despre raportul făcut în privinţa modului în care a funcţionat şcoala doctorală de a Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.
"Nu a fost foarte uşor, dar decizia este una care arată că în educaţie trebuie să existe integritate", a mai afirmat Anisie.
Întrebată ce se întâmplă cu acei deţinători de titluri de doctor care au beneficiat de funcţii sau sporuri de pe urma acestor titluri, ministrul Educaţiei a răspuns că "trebuie să se ia toate măsurile legale care se impun, odată ce a fost declarată teza ca fiind plagiată, trebuie luată şi măsura administrativă".
Angajaţii din sistemul public şi deţin un titlul de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea primesc, conform legii, un spor de 950 de lei lunar.
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Măsurile au fost luate "în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie", dar şi ţinând cont de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, a transmis Ministerul Educaţiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 12:53)
De vazut si doctorii de pe la pensii militare si de la Directia juridica a Armatei. Toti isi zic doctori si sunt facuti pe acolo. Ca dupa cate ii duce mintea nici vorba pregatire de doctori.
Faceti doamna o comisie si punetii pe acesti "doctori sa citeasca si sa prezinte cum inteleg ei sa aplice urmatorului articol din OUG 57/2015, in vigoare de la 11 dec 2015:
ART. 14
.......
(2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile
militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%.
Ei, acesti "doctori" au inteles ca aceasta prevedere trebuie respectata intocmai si se aplica numai daca ei vor.
Dar poate cine stie, asa inteleg doctorii facuti acolo legile tarii.
Dati-le doamna cu doctoratele in cap.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 15:22)
Doamna Minnistru,
Nu trebuie verificate numai daca sunt rezultatul unui plagiat, asa cum ziceti, trebuie verificata si calitatea acestora lucrari care se vor a fi stiintifice. Ca nu ar fi de mirare ca in realitate, ele chiar daca nu sunt plagiate sa fie curata "maculatura" plina de ineptii. Cu "interesul national" canducator de doctorate totul este posibil.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 15:41)
NU ESTE SUFICIENT !!!!
De verificat în mod special și foarte în amănunt dacă între cel care a obținut diploma de doctorat și coordonator există o strânsă legătură de rudenie. Pentru că, se poate să nu fie plagiată lucrarea, dar coordonatorul să fie o RUDĂ foarte apropiată, totodată, o persoană extrem de influentă și cunoscută, care a avut grijă să nu lase ”urme”.
”AMĂNUNTELE” FAC DIFERENȚA ... ATENȚIE !!!!
3.1. Toate.... (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Xyz în data de 30.10.2020, 16:41)
activitățile în baza cărora au fost obținute reluate și eliminate toate privilegiile obținute. Un doctorat să constituie doar o recunoaștere strict profesionala a unei trepte superioare reale.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 16:06)
Personalul didactic de predare din învățământul superior poate primi un spor pentru conducătorii de doctorat de până la 1% pentru fiecare student-doctorand, dar nu mai mult de 10% din salariul de bază.(LEGE-CADRU nr. 153 din 28 iunie 2017 MONITORUL OFICIAL nr. 492 din 28 iunie 2017 )
daca conducătorii de doctorat au fost sau sunt rude ..cumnati, cumnate, fini , fine , cuscrii, cuscre n-o sa gasiti nici un plagiat facut de "spoeală" dar nici nu o sa gasiti doctoranzi ca au incasat bani ca "au prestat" la nivelul de Doctorand in domeniu ci sub nivelul unui novice in chiar domeniul cf subiectului tezei de doctorat .(vai de "colegii academicieni" cum spunea Leana...ca sunt obligati sa suporte asemenea implanturi "politicaly correct")