Ministrul Energiei: "Tranziţia verde nu poate fi înfăptuită doar cu energie verde"

T.B.
Macroeconomie / 8 noiembrie 2023

Ministrul Energiei: "Tranziţia verde nu poate fi înfăptuită doar cu energie verde"

Tranziţia verde nu poate fi înfăptuită doar cu energie verde şi ar fi prosteşte să renunţăm la gazele naturale şi la celelalte resurse şi să aşteptăm să ne meargă bine, a declarat, miercuri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la Romanian International Gas Conference - RIGC 2023, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Sigur că avem o agendă comună, de aceea ne aflăm aici, nu doar pentru că apreciem acest sector, ci şi pentru că putem să jucăm un rol comun. Putem să avem o voce la unison la Bruxelles şi în alte locuri unde nu se înţelege foarte clar că nu poţi înfăptui tranziţia verde doar cu energie verde. Altfel ar fi nevoie de o producţie foarte mare... şi ar fi prosteşte să renunţăm şi la gaze naturale şi la toate celelalte resurse şi să ne aşteptăm să meargă bine. Cum am vorbit în anii trecuţi, este foarte greu iarna să încălzim gospodăriile cetăţenilor, avem şi consumatorii industriali, nu se poate. Ne plac panourile solare, sigur, ne place energia verde, dar nu ne putem baza doar pe asta. Ne place că aerul e mai curat, dar aprovizionarea cu energie trebuie să fie sigură. Aşa că, din nou, cred că suntem cu toţii de aceeaşi parte, cu toţii avem aceleaşi planuri. Vocile noastre vorbesc la unison şi trebuie să lucrăm împreună", a spus Burduja.

Conform sursei citate, Ministrul Energiei a adăugat, "Cred că România are o poziţie privilegiată. Avem multe resurse proprii când vorbim despre gaz, on-shore şi off-shore. În Marea Neagră exploatăm gaze naturale din anii '70 deja şi recent, aproape de ţărm, prin Black Sea Oil & Gas Company am reuşit să aducem un miliard de mc/an, aproximativ. Sigur că în 2027 trebuie să vedem ce se va întâmpla. Abia aşteptăm proiectul Neptun Deep, care va aduce încă zece miliarde de metri cubi în sistemul nostru şi în sistemul european. Aşa că acordăm multă atenţie proiectului şi mă bucur să vă spun că proiectul merge bine. Evident că e o investiţie foarte mare, 4 miliarde de euro, foarte mult, şi vrem să ne asigurăm că proiectul este finalizat la timpul potrivit, că gazul este folosit ca sursă pentru a asigura securitatea energetică a Europei şi România e bucuroasă să îşi asume acest rol", a mai afirmat ministrul Energiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Neptun Deep-inca nu.

    Vor întra mai întâi turci in ecuația transport livrare gn în Europa, și mai vedem 2030. 

    Franck Neel știe.

    Și OMV, conf întâlnirii vechi, cu Gazprom 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb