MINISTRUL FINANŢELOR, FLORIN CÎŢU: CE Oltenia se va închide, dacă nu se restructurează

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 14 februarie 2020

CE Oltenia se va închide, dacă nu se restructurează

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat în schimbul ajutorului de salvare din partea statului, a declarat ieri ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, adăugând că ministerul pe care îl conduce a trimis inspecţia financiară în control ca să vadă ce s-a întâmplat cu fondurile acestei societăţi. "Conducerea societăţii a fost schimbată, iar Ministerul Finanţelor Publice a trimis deja acolo inspecţia economico-financiară să vedem ce s-a întâmplat, cum au dispărut fondurile", a mai spus ministrul.

Întrebat de ce ţara noastră continuă să acorde ajutoare de stat unor producători de energie pe cărbune, domnia sa a spus: "Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii care au fost căpuşate în ultimii ani şi le ajutăm să se restructureze. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da şi este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, ajutorul se dă, dar în anumite condiţii şi, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare şi, bineînţeles, o reducere de emisii".

De menţionat că, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia include trecerea producţiei de energie de pe cărbune pe gaze şi realizarea unui parc fotovoltaic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb