MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE, IONUŢ MIŞA: "Ţara noastră depune toate eforturile să devină membru cu drepturi depline al OECD"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 23 noiembrie 2017

"Ţara noastră depune toate eforturile să devină membru cu drepturi depline al OECD"

Ţara noastră depune toate eforturile ca să devină membru cu drepturi depline al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), iar în acest sens vor fi realizate simplificările şi îmbunătăţirile necesare în ceea ce priveşte legislaţia fiscală, a declarat, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, citat de Agerpres.

Conform MFP, Ionuţ Mişa a avut o întrevedere cu preşedintele Forumului Global privind Transparenţa şi Schimbul de Informaţii Fiscale din cadrul OECD, Monica Bhatia, în contextul organizării, la Bucureşti, sub egida Forumului Global şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a Seminarului de Formare în domeniul Schimbului de Informaţii.

Ionuţ Mişa a menţionat: "Trebuie să subliniez că mă bucură faptul că Seminarul de Formare în domeniul Schimbului de Informaţii se desfăşoară în România, în aceste zile, fapt ce confirmă atenţia deosebită pe care Guvernul României o acordă acestui segment. Întăresc şi cu acest prilej dorinţa de a menţine deschis canalul de comunicare între partea română şi reprezentanţii Forumului Global şi ai OECD. Vom fi la fel de activi şi în viitor, pentru că suntem determinaţi să facem simplificările şi îmbunătăţirile necesare în ceea ce priveşte legislaţia fiscală, astfel încât să fim în deplin acord cu reglementările OECD. Următorul pas este acela ca România să devină membru cu drepturi depline al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi, de aceea, depunem toate eforturile necesare în acest sens".

La rândul său, reprezentantul OECD, Monica Bhatia, a subliniat că schimbul de informaţii dintre experţii Forumului Global şi cei ai Ministerului Finanţelor Publice (MFP), respectiv ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul seminarului desfăşurat în aceste zile la Bucureşti, este unul constructiv şi extrem de important pentru următorii paşi pe care România va trebui să îi facă în vederea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru a deveni membru al OECD.

Reprezentanţii MFP şi cei ai ANAF au arătat că ţara noastră a început deja îmbunătăţirea şi simplificarea procedurilor interne în ceea ce priveşte legislaţia fiscală/secretul fiscal. Astfel, a fost menţionată înfiinţarea Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin reorganizarea Direcţiei de specialitate din minister şi prin preluarea compartimentelor cu atribuţii în tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi de la Comisia Naţională de Prognoză.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 35 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb