Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, la Constanţa, că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obţinând punctajul maxim de 100 de puncte. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la sută dintre ei fiind bărbaţi şi 45 la sută femei.
Ilan Laufer a participat luni, la Constanţa, la "Start Up Nation Summit -Autumn Edition 2017" - eveniment organizat de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Constanţa în colaborare cu Universitatea Ovidius.
Ministrul a spus cu acest prilej că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul acestui program, foarte multe dintre acestea obţinând punctaje între 95 şi 100.
"Peste 19 mii, aproape 20 de mii de companii, au aplicat fiindcă am promis şi am livrat ce am promis. Am promis că va fi uşor de aplicat, am promis că totul se va face transparent, am promis că vom crea o aplicaţie în care veţi putea să încărcaţi planul de afaceri fără să fiţi nevoiţi să plecaţi de la calculator, fără să fiţi nevoiţi să staţi la cozi şi ne-am ţinut de cuvânt. Partea care mă bucură foarte mult este aceea că sunt foarte multe societăţi care au obţinut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte", a afirmat Ilan Laufer, citat de News.ro.
El a precizat că prin aceste proiecte a fost creat un interes real pentru antreprenoriat, iar aceste companii vor aduce plus valoare în economie.
"Prin proiectele care au intrat la finanţare, aducem în economie 21 de mii de tineri antreprenori şi lucrul ăsta mă bucură enorm de mult. Am reuşit să creăm un interes real pentru antreprenoriat, am reuşit să facem un pas uriaş în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România şi am reuşit să aducem companii care să creeze plus valoare. Planurile de afacere cu 95 şi 100 de puncte sunt planuri care în mod real creează plus valoare în economie", a explicat ministrul.
Ilan Laufer a precizat că vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, iar dintre cei care s-au înscris în program 55 la sută sunt bărbaţi şi 45 la sută femei.
Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în topul activităţilor pentru care s-a solicitat finanţare în cadrul programului "Start-Up Nation" se află producţia de mobilier, panificaţie şi mase plastice.
Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor.