Ministrului László Borbély a participat la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice de la Cancun

F.A.
Politică / 10 decembrie 2010

"În decembrie 2009, Copenhaga a reprezentat un moment al adevărului, pentru recunoaşterea şi înţelegerea dimensiunii reale a efectelor negative ale schimbărilor climatice. Conferinţa de la Cancun va furniza, sperăm, un sprijin puternic comunităţilor din întreaga lume care trebuie să facă faţă acestei provocări".

Cu această remarcă a deschis ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, intervenţia României în cadrul segmentului la nivel înalt la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP16), de la Cancun (Mexic), arată un comunicat remis redacţiei.

Ministrul mediului şi pădurilor a subliniat că, deşi România este afectată în acest moment de efectele crizei economice globale, ţara noastră continuă să susţină fără rabat angajamentele Uniunii Europene legate de susţinerea ţărilor în curs de dezvoltare prin mecanismul de finanţare timpurie (fast start finance). Mecanismul de finantare timpurie ("fast start finance") este văzut şi ca o punte foarte importantă pentru câştigarea încrederii reciproce între ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare, în efortul global de minimizare a efectelor schimbărilor climatice.

"În acelaşi timp, soluţia privind un aspect esenţial legat de angajamentele de reducere a emisiilor, cum este reportarea surplusului de Unităţi ale Cantităţii Atribuite, trebuie să ia în considerare toate aspectele: recunoaşterea eforturilor depuse până acum de către Părţi, printre care şi România, pentru respectarea prevederilor şi a ţintelor de reducere sub Protocolul de la Kyoto; o corectă distribuire a acestui efort de reducere între toate Părţile şi o corectă evaluare a consecinţelor economice, financiare şi sociale determinate de efortul de reducere a emisiilor şi de decizia privind reportarea surplusului de Unităţi ale Cantităţii Atribuite (AAU)", a subliniat László Borbély.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb