Mircea Băsescu şi Cazacu au ieşit oficial din "Desintco"

D.P.
Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2009

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, şi Maria Cazacu, fiica fostului director al Direcţiei Industria de apărare din Ministerul Economiei, Aurel Cazacu, au ieşit oficial, săptămâna trecută, din compania Desintco SRL, după ce Registrul Comerţului a operat cesiunile către partenerii lor din firmă.

Cei doi au anunţat, pe 21 august, că vor ieşi din această companie, după ce subiectul asocierii lor în această companie alături de personaje importante din industria de armament a devenit public, în urma unui material jurnalistic comun Ziarul Bursa - BizBazar, Antena 3, care devoala conflictul de interese la care care s-ar fi expus atunci însuşi şeful statului, care este şi şeful Consiliului Suprem de Apărare (CSAT), dar şi Aurel Cazacu, şeful Industriei de apărare din Ministerul Economiei.

Ziarul Bursa a publicat atunci că o agenţie de turism "Envy Tour Travel" şi-a schimbat brusc, pe 26 iunie, atât denumirea, cât şi obiectul de activitate dar şi patronatul, prin intrarea în societate a lui Mircea Băsescu, Aurel Cazacu, Cristian Geamănu, Romeo Oiţă şi generalul Ion Eftimie Sandu.

Din Envy Tour Travel, firma din Ilfov a devenit "Defence, Security and Intelligence Co- Desintco SRL.

În acea ocazie, Aurel Cazacu a aprins şi mai mult scandalul Desintco, declarând, nonşalant, că prezenţa fratelui preşedintelui era o "garanţie pentru marile companii că vor putea intra mai uşor la Cotroceni". Ceea ce putea fi suspectat lesne ca fiind o acţiune de trafic de influenţă, faptă incriminată de legislaţia noastră.

Preşedintele Traian Băsescu a comunicat atunci că regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar şi i-a solicitat fratelui său să renunţe imediat la calitatea de acţionar în respectiva firmă.

Aurel Cazacu a declarat, recent, pentru ziarul BURSA, că a acceptat ca fiica sa să intre, în luna iunie 2009, în această firmă doar ca o garanţie (pentru ceilalţi doi parteneri Romeo Oiţă şi Cristian Geamănu), că expoziţia navală, pe care o organizau împreună, va fi dusă la bun sfârşit până pe 14 august 2009.

Aurel Cazacu ne-a mai spus că toate părţile sociale deţinute de fiica sa în compania Desintco au fost cesionate către generalul în rezervă, Ion Efimie Sandu, fostul locţiitor al şefului Înzestrării Armatei până acum câteva luni.

De unde rezultă că Mircea Băsescu a cesionat partea sa de 30% către ceilalţi trei asociaţi care au mai rămas în firmă astfel: 5% către Ion Eftimie Sandu, 15% către Romeo Oiţă şi 10% către Cristian Geamănu. Aurel Cazacu mai susţine că firma Desintco urmează să organizeze, anul viitor, cea de-a doua expoziţie navală militară de la Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb