Mircea Geoană îi solicită în scris şefului statului promulgarea Legii pensiilor

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 10 iulie 2007

Mircea Geoană îi solicită în scris şefului statului promulgarea Legii pensiilor

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, îi va trimite o scrisoare şefului statului, Traian Băsescu, prin care îi va solicita, "în mod clar şi direct", promulgarea Legii pensiilor, a anunţat, ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu. În opinia social-democraţilor, dezbaterea pe marginea Legii pensiilor, care este un act normativ de maximă importanţă pentru pensionari şi "care ar scoate din sărăcie milioa­ne de oameni", a devenit o temă de dezbatere politicianistă. "În mod neverosimil, această problemă a devenit o temă de dezbatere politicianistă între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, iar BPN a decis ca preşedintele Mircea Geoană să transmită o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, prin care să-i solicite clar şi direct promulgarea acestui act normativ care este o necesitate pentru România. Majorarea pensiilor trebuie să devină operativă", a subliniat Diaconescu.

În şedinţa BPN s-a decis, totodată, ca PSD să solicite Guvernului adoptarea unor măsuri de implementare a celor două acte normative adoptate de Parlament, la sfârşitul anului 2004, privind majorarea cu 25% a pensiei de urmaş, respectiv acordarea de despăgubiri în locul cupoanelor de călătorie neconsumate de pensio­nari, alături de dublarea valorii biletelor de tratament. Social-democraţii au mai decis, de asemenea, pregătirea unui act normativ compus din mai multe documente, care să se constituie într-o strategie naţională pentru educaţie şi care va fi depus în Parlament în sesiunea din toamnă. Cristian Diaconescu a precizat că orice pact politic va fi refuzat de PSD dacă acest pachet de legi nu va fi adoptat de Parlament.

Legea majorării punctului de pensie a ajuns, vinerea trecută, la Palatul Cotroceni şi se află, în prezent, în analiza Departamentului legislativ constituţional al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, săptămâna trecută, că, principalul său obiectiv este ca această lege să devină aplicabilă, pentru că este nevoie absolută de mărirea pensiilor. "Ce nu vreau să se întâmple este utilizarea unei legi care, pe urmă, să se dovedească a fi o păcăleală electorală", a spus Traian Băsescu. El a declarat că, imediat ce legea va veni la promulgare, va solicita Guvernului să precizeze extrem de clar sursele de finanţare şi viabilitatea legii - dacă poate fi aplicată pe termen lung sau către sfârşitul anului 2008, Fondul Naţional de Pensii se va afla în pericol de colaps. Potrivit preşedintelui, Guvernul trebuie să explice cetăţenilor de unde va lua banii pentru mărirea anunţată a pensiilor şi subliniază că, prin promulgarea legii care prevede majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie până în 2009, nu vrea să fie părtaş la înşelarea opiniei publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb