Minivacanţa de Rusalii a însemnat un grad de ocupare de 80% pentru Mamaia Nord, cea mai recent înfiinţată staţiune de pe litoralul românesc, a afirmat Mirela Matichescu, Managerul Organizaţiei de Management a Destinaţiei Mamaia Nord, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Deşi este un nivel de ocupare bun, Managerul OMD Mamaia Nord atraga atenţia asupra faptului că limitarea emiterii vocuherelor de vacanţă va genera un impact semnificativ asupra nivelului de ocupare de pe litoral, impact care ar putea să ajungă până la 30% în comparaţie cu anul precedent.
"Românii au ales pentru vacanţa de Rusalii litoralul românesc. Staţiunile de pe litoral au fost cea mai rezervată destinaţie, ceea ce este un lucru îmbucurător şi ne arată că staţiunile de la malul mării trebuie să devină şi rămână prima opţiune pentru vacanţa de vară. De Rusalii, staţiunea Mamaia Nord a avut un grad de ocupare de 80%. Am fost o staţiune de destinaţie de vacanţă atât pentru cupluri şi familii, cât şi pentru tineri, ceea ce este în perfectă concordanţă cu publicul nostru ţintă şi ne bucurăm să vedem că strategia noastră funcţionează. Ne aşteptăm la rezultate bune şi pentru restul sezonului estival, mai ales că avem trei argumente imbatabile pentru a deveni prima opţiune a turiştilor: avem plajele naturale cu nisipul fin care nu au fost afectate acţiunea umană, zona de îmbăiere extrem de sigură, şi cele mai noi structuri de cazare de pe litoral, care satisfact toate tipurile de opţiuni, atât din punct de vedere al bugetului, cât şi al nivelului de clasificare. Suntem cea mai nouă staţiune de pe litoral cu structuri construite în ultimii ani", a declarat Mirela Matichescu.
În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, Managerul OMD Mamaia Nord a subliniat: "Începutul acestui sezon estival, nivelul de ocupare al minivacanţei de Rusalii putea şi mai bun dacă nu se limita emiterea voucherelor de vacanţă. Raportat la nivelul anului trecut, ne aşteptăm ca limitarea emiterii voucherelor de vacanţă să impacteze chiar şi cu 30% nivelul de prezenţă al turiştilor români, ceea ce este foarte mult. Voucherele de vacanţă s-au dovedit deja a fi un intrument deosebit de util pentru economia României. Aproape jumătate din valoarea voucherelor se întoarce direct la buget, prin taxele şi contribuţiile operatorilor din turism şi din servicii conexe, dar şi indirect, deoarece sumele acordate prin intermediul voucherelor de vacanţă vor antrena şi alte cheltuieli din partea beneficiarilor, bani care vor rămâne în ţară şi vor ajuta la dezvoltarea turismului. În plus, vocuherele de vacanţă scot din zona la gri/ negru mii de unităţi de cazare cazare".