O tânără care a câştigat titlul de Miss Anglia în 2019 şi-a întrerupt activităţile caritabile şi s-a întors în Regatul Unit pentru a-şi continua cariera de doctor în contextul pandemiei de coronavirus, scrie CNN.
Bhasha Mukherjee nu a mai profesat ca medic rezident după concursul Miss World din decembrie 2019. Mukherjee a reprezentat Anglia în competiţie.
Invitată să fie ambasador pentru mai multe evenimente caritabile, Mukherjee plănuia să renunţe la profesia de medic şi să se concentreze pe acţiuni umanitare până în august anul acesta.
"Am fost invitată în Africa, Turcia, apoi India, Pakistan şi alte ţări din Asia pentru a fi ambasador în cadrul mai multor acţiuni caritabile", a declarat ea pentru CNN.
La începutul lunii martie, tânăra în vârstă de 24 de ani a fost în India pentru patru săptămâni în numele Coventry Mercia Lions Club. A vizitat şcolile unde a donat papetărie şi bani unui centru pentru fete abandonate.
Dar pe măsură ce situaţia în criza coronavirusului s-a înrăutăţit în Marea Britanie, Mukherjee a primit mesaje de la foşti colegi din Spitalul Pilgrim din Boston, estul Angliei, care i-au povestit cât de gravă este situaţia pentru ei.
Mukherjee a luat legătura cu managementul spitalului pentru a-i permite să se întoarcă la serviciu.
Ea a declarat pentru CNN că a simţit că este greşit să poarte coroana de Miss, chiar şi în scopuri umanitare, în timp ce oamenii din întreaga lume mor din cauza coronavirusului şi colegii ei lucrează din greu în spitale.
Mukherjee, care s-a mutat în oraşul Derby din Calcutta la vârsta de 9 ani, a mărturisit: "Am simţit că am obţinut diploma de doctor pentru acest lucru şi ce moment mai bun să fac parte din acest sector decât acum".
Bhasha Mukherjee s-a întors în Marea Britanie miercuri cu British High Commission în Calcutta pentru a găsi un zbor din India către Frankfurt, apoi spre Londra.
"Nu există un moment mai bun pentru mine să fiu Miss Anglia şi să ajut Anglia într-o perioadă când are nevoie", a afirmat ea.
Mukherjee va sta izolată până la două săptămâni, când va putea să lucreze la Spitalul Pilgrim. Ea este specializată în afecţiuni pulmonare dar doctorii sunt în prezent repartizaţi acolo unde este nevoie.
Luni, Regatul Unit a înregistrat mai mult de 48.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 5.000 de decese, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, informează News.ro.