MKB Romexterra Bank contestă eliminarea din licitaţia pentru fonduri UE destinate agriculturii

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 martie 2008

Romexterra Bank a depus contestaţie la licitaţia organizată pentru selectarea unei bănci care să gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, a declarat, ieri, directorul în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Şerbănes­cu. "Romexterra a depus contestaţie, trebuie să aşteptăm soluţionarea acesteia de către Consiliu (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor - n.red.)", a spus Şerbănescu.

Reprezentanţii MKB Romexterra Bank au declarat, ieri, că au depus contestaţie deoarece au fost eliminaţi din licitaţia organizată de MADR.

"Am depus contestaţie deoarece am fost eliminaţi din licitaţie pentru că scrisoarea de garanţie era emisă pe numele vechi al ministerul ( Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale - n.red.)", a declarat Sorina Aioanei, director al Direcţiei de Instituţii Financiare MKB Romexterra Bank.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat, în data de 2 februarie, licitaţia pentru selectarea unei bănci care să gestioneze fondurile europene de 5,8 miliarde de euro alocate agriculturii în perioada 2008-2011. Directorul în cadrul MADR, Carmen Bidaşcu, a declarat că şapte bănci au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate pentru selectarea unei bănci care să gestioneze fondurile europene destinate agri­culturii, până în data de 3 martie.

Nivelul estimativ al intrărilor de fonduri pentru perioada 2008-2011 este de 5.860.370.000 euro. Fondurile estimate a fi derulate în această perioadă de la Comisia Europeană sunt alocate prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European de Pescuit (FEP) şi Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR).

MADR a mai organizat, anul trecut, licitaţie pentru selectarea unei bănci. La începutul lunii iunie 2007, MADR anunţa că patru bănci, respectiv Raiffeisen Bank, Banca Carpatica, BCR şi Banc Post au depus ofertele în cadrul licitaţiei pentru selectarea unei bănci pentru gestionarea fondurilor UE. Ulterior, MADR a suspendat licitaţia, deoarece după deschiderea ofertelor s-a aflat despre o contestaţie depusă de BRD, de care ministerul nu ştia.

În august 2007, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia depusă de BRD privind licitaţia. La momentul respectiv, MADR a anunţat că BCR a câştigat licitaţia privind gestionarea fondurilor europene, însă Raiffeisen Bank a informat ministerul că va contesta acest rezultat.

În cursul lunii octombrie, CNSC a decis anularea licitaţiei, deoarece s-a constatat că nicio bancă nu a îndeplinit condiţiile din caietul de sarcini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb