Mobile banking ajută la susţinerea profitului ING

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 2 august 2017

Mobile banking ajută la susţinerea profitului ING

Clienţii noi de pe pieţele mari ca Germania, Italia şi Spania au ajutat ING să raporteze azi un profit trimestrial mai bun decât cel aşteptat, potrivit Reuters. În aprilie-iunie, profitul net a scăzut cu 1% faţă de 2016, până la 1,4 miliarde euro, iar aşteptările au scăzut cu până la 1,28 miliarde euro, potrivit Reuters.

ING a adăugat 700.000 de clienţi noi în prima jumătate a lui 2017, ajungând la 36,5 de milioane. ING a obşinut cele mai mari câştiguri în ţările desemnate "pieţe în creştere" în care sunt incluse şi Polonia şi România, potrivit agenţiei.

Banca olandeză a câştigat clienţii prin software-ul său de telefonie mobilă, limitând totodată costurile prin construirea de sucursale unde se extinde.

Directorul executiv Ralph Hamers a afirmat că profitul a fost determinat de creşterea continuă a creditării şi a depozitelor, la marje de dobândă stabile, "în ciuda concurenţei agresive pe unele dintre pieţele noastre".

Ralph Hamers le-a transmis reporterilor: "Ne aşteptăm ca această creştere a clienţilor să continue". Acesta a adăugat: "Aceasta este o creştere digitală, realizată mai mult din cuvânt decât printr-un preţ foarte competitiv".

Analistul Matthias De Wit de la KBC Securities a explicat că "ING a avut rezultate mai bune decât se aştepta ca urmare a marjelor reziliente, a creşterii veniturilor din comisioane şi a deprecierilor mai mici decât cele preconizate".

Acţiunile ING au început să se tranzacţioneze în Amsterdam, fiind în creştere cu circa 17% în 2017. Venitul din comisioane a crescut cu 17%, ajungând la 714 milioane euro, iar marja netă a dobânzii a urcat la 1,51%, potrivit agenţiei.

Împrumuturile principale în al doilea trimestru au crescut cu 6,4 miliarde euro. ING a atras 5,3 miliarde euro în depozitele noi ale clienţilor, iar provizioanele creditelor neperformante au scăzut cu 25% la 229 milioane, conform sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb