Momondo dezvăluie care sunt cele mai bune ţări de unde să lucrezi de la distanţă în 2022

S.B.
Miscellanea / 11 ianuarie 2022

Momondo dezvăluie care sunt cele mai bune ţări de unde să lucrezi de la distanţă în 2022

Motorul de căutare momondo.ro dezvăluie care sunt cele mai bune ţări din care să lucrezi doar cu laptopul, top în care România ocupă un binemeritat loc trei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Primul top al ţărilor de unde să lucrezi în timp ce călătoreşti realizat de momondo şi-a propus să ajute angajaţii să îşi găsească noul birou departe de casă. În realizarea acestui top am analizat îndeaproape 111 ţări şi le-am clasificat în funcţie de 22 de factori împărţiţi în şase categorii: accesibilitate şi costuri de călătorie; preţuri locale; siguranţă şi sănătate, facilităţile muncii de la distanţă, viaţa socială şi vremea. În final, am aflat care sunt cele mai bune ţări de unde să munceşti de la distanţă şi să te bucuri de timpul liber călătorind.

Fără alte formalităţi, cele mai bune zece ţări în care să îmbini condiţiile pentru o muncă productivă cu posibilităţile de călătorie, conform analizei momondo, sunt:

1. Portugalia

2. Spania

3. România

4. Mauritius

5. Japonia

6. Malta

7. Costa Rica

8. Panama

9. Republica Cehă

10. Germania

România a ieşit pe locul trei la nivel internaţional în ceea ce priveşte munca la distanţă, în special datorită preţurilor sale foarte atrăgătoare şi a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. De asemenea, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri, în plus faţă de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiţii foarte bune pentru călătorii interne. Nomazii digitali vor aprecia cu siguranţă viteza excelentă a internetului şi faptul că mulţi localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziţie foarte înaltă este viza pentru liberii profesionişti pe care autorităţile plănuiesc să o pună la dispoziţie în lunile următoare.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru a lucra de la distanţă, obţinând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundenţa de locuri de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii şi costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital şi mulţi localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroşi expaţi. Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenţei de spaţii de co-working şi a vizelor pentru liberii profesionişti. Viaţa de noapte de aici este bogată şi este o ţară cu politici LGBTQ+ favorabile.

Mulţumită unei noi funcţionalităţi momondo, românii îşi pot alege cea mai bună destinaţie de unde să lucreze în funcţie de fusul orar care îi avantajează cel mai mult.

În plus faţă de topul celor mai bune ţări de unde să lucrezi şi să călătoreşti, momondo pune la dispoziţie o hartă care îi ajută pe utilizatori să înţeleagă repede diferenţele de fus orar înainte de a-şi alege destinaţia unde să îşi mute biroul departe de casă. Topul bazat pe fusul orar ia în considerare factorii cheie şi categoriile din topul menţionat, dar le afişează în funcţie de ţara locului tău de muncă, astfel încât, ţările care au un fus orar asemănătorul cu acesta apar mai sus în lista destinaţiilor. Harta mai oferă şi informaţii despre ultimele restricţii legate de călătorii şi ratele de vaccinare din fiecare ţară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb