Moody's confirmă ratingul Italiei şi îi îmbunătăţeşte perspectiva

V.B.
Internaţional / 16 februarie 2014

Moody's confirmă ratingul Italiei şi îi îmbunătăţeşte perspectiva

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a confirmat, vineri, clasificarea datoriei suverane a Italiei la Baa2 şi a îmbunătăţit perspectiva acesteia, de la negativă la stabilă, conform AFP.

În vara lui 2012, Moody's a retrogradat ratingul Italiei de la A3 la Baa2. Acum, aceeaşi agenţie subliniază "rezilienţa puterii financiare a guvernului italian".

Pentru acest an, Moody's preconizează, în cazul Italiei, o stabilizare a procentajului datoriei publice din PIB. Agenţia "se aşteaptă ca datoria publică să se menţină la un maxim 135% din PIB, dacă se va relua o creştere modestă, autorităţile vor redresa bugetul aşa cum este prevăzut, iar costurile de finanţare nu se vor majora". Moody's a mai transmis că demisia, de vineri, a premierului Enrico Letta şi probabila lui înlocuire cu Matteo Renzi nu schimbă cu nimic aşteptările agenţiei în acest domeniu.

Vineri, Enrico Letta i-a prezentat oficial demisia preşedintelui Giorgio Napolitano, după ce Partidul Democrat a cerut formarea unui nou Cabinet. Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat din Italia şi primar al oraşului Florenţa, ar putea fi desemnat premier al Italiei.

În aceeaşi zi, randamentul titlurilor de stat ale Italiei cu scadenţa la zece ani a urcat, după ce premierul Enrico Letta a încercat să prevină colapsul Cabinetului pe care îl conduce de zece luni. Randamentul obligaţiunilor italiene cu maturitatea menţionată a urcat cu trei puncte de bază (0,03%) la ora locală 13:40, ajungând la 3,76%. Joi, randamentul acestor titluri scăzuse la 3,66% - cel mai redus nivel din februarie 2006.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb