Moody's a îmbunătăţit perspectiva României din negativă în stabilă

S.B.
Macroeconomie / 16 octombrie 2021

Moody's a îmbunătăţit perspectiva României din negativă în stabilă

Agenţia de rating Moody's a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

ot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis să reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, anunţă Ministerul Finanţelor.

"Agenţia de rating Moody's a reconfirmat vineri, 15 octombrie 2021, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă", anunţă Ministerul Finanţelor.

Potrivit instituţiei, cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody's sunt "perspectivele solide de creştere economică bazate pe sectorul privat dinamic şi pe utilizarea fondurilor NGEU şi aşteptările ca procedura de deficit excesiv să acţioneze ca o ancoră-cheie a strategiei de consolidare fiscală consistentă şi susţinută în următorii trei ani".

Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis să reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă.

"Potrivit agenţiei de rating, riscurile generate de deficitele gemene încă ridicate sunt atenuate de perspectivele implementării programului de reformă ancorat în Planul de Redresare şi Rezilienţă recent aprobat, precum şi de perspectivele unei creşteri economice puternice", transmite ministerul.

Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei de îmbunătăţire a poziţiei fiscale a României în următorii ani.

"Anunţurile celor două agenţii de rating reprezintă un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscală, în atingerea ţintelor asumate şi în implementarea măsurilor de reformă şi investiţii la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare şi Rezilienţă. Totodată, reconfirmarea ratingului României reprezintă o dovadă a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR.", a declarat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Acum două zile ați publicat un articol intitulat „România intră în junk”.

    1. era articolul clarvazatorului Sorin Rosca Stanescu. cred ca sunt in spume toti detractorii, iar la Antena 3 si Romania TV s-a dat consemn sa nu care cumva sa transpire o asemenea grozavie de stire :))

      Romania si-a cam atins limita de indatorare, agentiile de rating nu mai au mize cu noi multa vreme, creditorii fiind tot aia care-i controleaza pe cei care dau ratingul.

      Nu s-a facut nicio reforma, deficitele sunt la cer, deci perspectivele nu mai sunt negative pentru ca mai rau de atat nu mai poate fi. Plus de asta, guvernul este deja trimis acasa. 

      Reformele sunt in PNRR. Daca nu se fac, atunci chiar ca Romania intra in junk pentru ca nu va lua niciun ban. Ceea ce se teme si BNR ca a spus public asta ieri.

      Deci reformele care nu s-au facut sunt scrise pe o fituica numita promisiune malai firme acoperite. Daca nu taiem si nu facem ravagii in economia reala, firmele acoperite raman cu buza umflata.

      Eu zic ca meritam in junk, suna a prosperitate. 

      Ce refuzi tu sa veti este faptul ca agentiile astea nu dau ratinguri asa, de capul lor. Sunt si ele parte a unui sistem manipulativ. Ambele agentii sunt americane si drogatul este proptit la maximum de catre americani. La ora actuala Romania, din diverse motive de care am putea fi mai mult sau mai putin mandri, a devenit un camp de lupta intre americani franco-germani. Americanii, implicit drogatul, incep sa piarda teren si-au aruncat pe piata aceste evaluari ca proptele pentru penal. Anuntul privind aceste ratinguri a fost facut mult mai devreme decat era prevazut, tocmai pentru ca scopul lor este politic, nu economic.

      Deci SRS e mai apt, asemenea ție, în a judeca perspectiva economică decât sunt agențiile de rating.

      În cazul acesta eu îi recomand să-și facă agenție. Una obiectivă fără scopuri sinistre. Eventual să te coopteze și pe tine. Agenția Stănescu&Ionel. Sună mai bine decât Standard&Poor, huh? 

      Decât să-i iei apărarea, nu mai bine recunoști că a dat-o în bară, într-un mod oareșicum penibil? 

      Din contră, Stănescu a dat-o-n bară. Agențiile de rating amenință doar guverne PSD. Era evident că lăutarii Securității nu vor avea nicio problemă cu ratingul.

    Sorin Rosca Stanescu si-a pus gheara in gat, impreuna cu antenele

    Vede cineva bunastarea in Romania,postacii si cei care au luat banii de la pnl usr sa se abtina de la comomentarii

    1. ai stii despre ce e vorba aici nu ai debita prostia cu "bunastarea"! Aia se va vedea peste 3-4 ani, cu conditia ca reformele fiscale (si nu numai) sa mearga inainte. Dar ma tem ca vin socialistii la putere si atunci nu vom fi nici "jung", vom fi in aut...

      Bunastarea se vede acum. Peste 3-4 ani multi vor inchide ochii de foame. :)

      Ce reforme fiscale? :) Plata obligatorie a asigurarilor de sanatate si inchiderea spitalelor? 

    A fost cucerita. Nu mai are sens sa fie retrogradata ca se împrumute scump. Catzu și-a atins un obiectiv. Mai are unu cu vaccinarea și suntem......cum vreți d-voastră.

    1. Dacă prin obiectivul vaccinării te referi la eșec, atunci l-a atins deja.

      În țările civilizate cu oameni educați, din UE și nu numai, e vaccinată aproape întreaga populație. Doar în România și Bulgaria, cele mai înapoiate țări dpdv economic, cultural și al educației, nu se vaccinează prostimea din motive nici de ea știute prea bine.  

    10-0 la gherle pentru maistrul SRS. Va urma...

    1. "reconfirmarea ratingului României reprezintă o dovadă a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea guvernului " Dănuț PSD

      Guvernul fiind căzut, e și normal ca agențiile de ratingă să-și bazeze argumentația pe un guvern căzut. 

    le e frica de o giratie neasteptata a Romaniei :) ... de aia au mai slabit surubul sa nu iasa lumea in strada daca o lua razna leul sau daca o luau razna dobanzile .... atmosfera cam e de luati gatzii la politicieni .... frig in casa, energia si combustibilul ..scumpiri masive...

    bulangiilor astora le e frica ca Romania sa nu iasa de pe orbita SUA in urma unei miscari sociale de proportii ... de aia au mai slabit surubul  

    1. Foarte adevărat!

      ban cher vali, iar nu ti ai luat medicamentele....nasol

      pertinent!

      cu indemanare (si facebook) multa poti fierbe mamaliga asa incet de nici nu-si da seama.

    "Moody's a îmbunătăţit perspectiva României"

    Aceasta este o stire foarte buna.

    N-am idee ce negocieri / promisiuni s-au facut, dar as spune ca este o decizie "necesara" din partea Moody's, altminteri am fi avut o cascada de consecinte socio-economice negative pentru tara. Nici contextul intern, nici cel extern nu sunt favorabile in prezent unor stiri negative. 

    1. Ai dreptate , e f bine pt piața de capital , investițiile străine , dobânzi, etc

      Bravo !

      Mulți nu se bucurâ , mai ales psd și șoșocații auriți..... 

      Se bucura toata lumea, inca mai e timp pentru pregatirea exitului.

      OAMENI BUNI , A-TI UITAT TOTI UN LUCRU : CA TOVARASUL ROSCA - STANESCU , S-A REFERIT IN INTELEPCIUNEA SA , LA AGENTIA '''''' FITCH '''''' !!! CARE URMEAZA SA HOTARASCA SOARTA CRUDA A ACESTEI UMILE TARI , IN DATA DE 22 OCTOMBRIE 2021 !!! CICA EI SANT SEFII , SI NU AMARATII DE '''''' Moody 's ''''', SI Standard& poor's '''''' !!! O SA VEDEM PE 23 ' , CE NE REZERVA '''''' SOARTA ''''''' !!! EI STAU CU TOPORUL , '''''' LA RADACINA COPACULUI '''''' PRAPADIT , CARE SE NUMESTE ROMANIA !!! CICA EI , FAC SI DESFAC !!! ARMAGHEDONUL , O SA URMEZE DUPA ACEEA !!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb