Moody's a retrogradat mai multe bănci americane

F.D.
Bănci-Asigurări / 8 august 2023

Moody's a retrogradat mai multe bănci americane

Agenţia de rating Moody's a retrogradat luni mai multe bănci americane de talie mică şi mijlocie, adăugând că ar putea retrograda şi unele dintre cele mai mari bănci americane, avertizând că credibilitatea sectorului ar urma să fie pusă sub semnul întrebării de riscurile de finanţare şi profitabilitatea redusă, relatează Agerpres.

Moody's a redus cu o treaptă calificativele pentru 10 bănci americane şi de asemenea a plasat sub revizuire pentru o posibilă retrogradare calificativele pentru şase mari bănci, inclusiv Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street şi Truist Financial.

"Rezultatele pe trimestrul al doilea anunţate de multe bănci arată presiuni crescute asupra profitabilităţii care le vor reduce capacitatea de generare internă de capital", a apreciat Moody's într-un comunicat de presă. "Asta vine pe fondul unei preconizate recesiuni uşoare a SUA la începutul lui 2024 iar calitatea activelor urmează să se deterioreze, cu riscuri speciale pentru portofoliile imobiliare comerciale ale unor bănci", a adăugat agenţia de evaluare.

Moody's a subliniat că expunerile ridicate pe portofoliile imobiliare comerciale sunt un risc important având în vedere creşterea dobânzilor, scăderea cererii de birouri ca urmare a muncii de acasă şi reducerea creditului disponibil pentru segmentul de imobiliare comerciale.

Tot luni, Moody's a revizuit la "negativă" perspectiva pentru 11 bănci americane importante, inclusiv Capital One, Citizens Financial

şi Fifth Third Bancorp.

Colapsul Silicon Valley Bank şi Signature Bank la începutul acestui an a declanşat o criză de încredere în sectorul bancar american, astfel că au avut loc retrageri masive de depozite din mai multe bănci regionale în pofida faptului că autorităţile au lansat măsuri de urgenţă pentru consolidarea încrederii în sistemul bancar.

Decizia Moody's vine în contextul înăspririi condiţiilor monetare după cel mai rapid ritm de majorare a dobânzilor anunţat de Rezerva Federală americană în ultimele decenii. Dobânzile majorate au redus cererea de credite şi activitatea de creditare şi de asemenea a majorat şansele unei recesiuni, punând presiune asupra unor sectoare, cum este cel imobiliar, să se ajusteze la realităţile de după pandemie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nici o problema ptr. USA pana are buget militar anual de peste 900 miliarde $

    1. Rus fiind, esti un pic invidios! :))

      Sunt roman,si finantez si eu acest buget baban,

      prin cumpararea de arme noi/vechi, utile si inutile 

      ba pardon, doar vechi si inutile ca nu ne ataca nimeni...sintem prea prosti si slugarnici pt a fi atacati....doar o clasa politica ultracorupta avem, aparati de magistrati,militieni,jandarmi si armata.

    ciclul dobanzilor reale ipotecare pe usa sunt pe maxim iar asta inseamna in fata alt ciclu de cresit ieftin si revaluare de active in fata in raport cu fluxurile oferite de piata reala.

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb