Moody's reconfirmă ratingul României cu perspectivă stabilă

A.M.
Miscellanea / 26 august 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Agenţia de rating Moody's menţine calificativul BBB-/A-3 aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, a informat sâmbătă Ministerul de Finanţe. În următorii doi ani, agenţia de rating prognozează o creştere a PIB-ului real cu 4% în 2018, respectiv de 3,5% în 2019, conform News.ro.

"Anunţul Moody's arată faptul că ţara noastră are o creştere economică solidă, care se va menţine şi în următorii ani. Această perspectivă de creştere şi nivelul moderat al datoriei publice sunt motive de încredere pentru investitori în economia românească", a declarat ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

Dintre punctele forte ale României care au stat la baza deciziei agenţiei de rating, Ministerul de Finanţe enumeră: potenţialul robust de creştere economică pe termen mediu în contextul provocărilor existente de continuare a reformelor structurale; capacitatea fiscală moderată, susţinută de nivelul scăzut al datoriei publice, în ciuda riscurilor asociate de politicile fiscale prociclice; capacitatea instituţională moderată, care reflectă progresele înregistrate de România de când este membră a Uniunii Europene; expunerea moderată la riscurile externe.

"Agenţia de rating Moody's menţionează că factorii care pot duce la o îmbunătăţire a ratingului de ţară vizează măsurile fiscale şi externe, însoţite de o mai mare predictibilitate şi credibilitate a acestora", precizează Ministerul de Finanţe.

Potrivit surselor citate, punerea în aplicare a reformelor structurale menite să sprijine mediul de afaceri şi să soluţioneze deficitul de infrastructură vor avea un impact pozitiv asupra creşterii pe termen lung.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb