Moody's schimbă perspectiva sistemului bancar american la "negativ", după prăbuşirea SVB

G.D.
Bănci-Asigurări / 15 martie 2023

Moody's schimbă perspectiva sistemului bancar american la "negativ", după prăbuşirea SVB

Agenţia de rating Moody's a revizuit, ieri, perspectivele privind sistemul bancar american la "negativ" de la "stabil", invocând riscuri sporite pentru acest sector, după ce prăbuşirea rapidă a SVB Financial Group a alimentat temeri de contagiune, relatează Reuters, potrivit Digi24.

Operaţiunile bancare de la Silicon Valley Bank, Silvergate Capital Corp şi Signature Bank au deteriorat mediul de operare pentru sectorul care se luptă acum cu o criză de încredere, atât din partea investitorilor, cât şi a deponenţilor, a spus agenţia de rating.

Creditorii care au avut pierderi "substanţiale" de titluri de valoare şi depozite neasigurate suferă cel mai mult, pe măsură ce clienţii caută alternative mai sigure pentru a-şi plasa fondurile.

Moody's a mai spus că se aşteaptă ca Rezerva Federală să continue înăsprirea politicii monetare, spre deosebire de alţii care se aşteaptă ca banca să se prăbuşească în această lună pentru a remodela traiectoria creşterii ratelor dobânzii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BNR a refuzat sa creasca rezerva de aur... Isarescu mentionand ca , "de cate ori a facut-o Romania a pierdut bani, a venit razboi etc".

    Azi , toate 5tarile , de catva timp creste rezerva d3e aur.  

    Apoi , 45-47% din rezerva valutara , este investita in bonduri SUA. 

    asta ar insemna ca sunt supuse unui risc de cadere raoid , daca au tipmp de recuperare rapid.

    Am belit-o! 

    1. Nu am "belit-0"!!!

      Trebuie sa intelegi ca ce face banca centrala / gov pe balanta ei este opus la capitalisti in piata! 

      Activul este pasiv pe balanta opusa; si pasivul este activ pe balanta opusa = net net zero! 

      Daca banca centrala cumpara aur intareste leul; in afara de perioada 90 si cv 2000 si cv respectiv 2007-2008 cand banca a cumparat aur din piata si a dat expresie in piata la scumpire trai si comoditati in grame aur! 

      Banca a cumparat aur atunci si a vandut credit scump in grame aur (vezi bula bursei in grame aur si imobiliara); banca anticipand ca urma o depresie economica si o nevoie acuta de creditare piata in diferite domenii (balon credit gov si devalorizare leu in gram aur);  

      Banca nu cumpara de cv vreme aur si vinde in paralele cu o presiune de scadere a unor bunuri de consum in grame aur (chiar daca unele sectoare tot mai fac ciclic cv bule in gram aur). 

      Iti recomand videoul meu de pe youtube " Romania Wholesale Commodity Price Index Historical In Gold " astea sunt bulele financiare reale a fiecarei generatii; iti mai recomand sa compari si cu videoul " Real Estate In Gold Price and Silver Divided By SPX 500 Large Cap Index " 

      Tine minte pe glob balantele bancilor centrale si comerciale se balanseaza periodic ca sa zezulte net suma zero! Cand uneme au net suma pozitiva inseamna ca pe glob altele stau in net suma negativa; aceasta Debalansare nu poate sa ramana la infinit si se vor declansa crize diferite ce vor face ca "Scumpul" dintr-o piata sa devina ieftin iar "ieftinul" din piata opusa sa isi revina treptat spre scump; De preferat global se doreste un echilibru, dar din cauza unor creditinte de "investitii" a fiecarei generatii de oameni / guverne /conucatori etc... duce la deplasarea de capital catre o zona in tetrimentul corect necesar a altor zone cu randament si potentia lidica si pozitiv. 

      Exemplul cel mai bun este: intotdeauna sa calculezi totul in jur in grame aur (cantitate de aur) si sa compari cu pietele vencine; o sa vezi instant debalansarile ciclice reale si o sa anticipezi fiecare pocnitura; o sa anticipezi si riscurile de deflatie si riscurile de inflatie "reala" (nedeclarata). 

      PS: o observatie personala: de ceva vreme am vazut ca veniturile in confectii au crescut in cantitate grame aur iar veniturile din corporatii au stagnat sau chiar scad in grame aur (asta spune multe de rocada secotarelor). 

      s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb