Morphosis Capital investeşte în Clinicile Dentare Dr. Leahu

J.P.
Miscellanea / 17 noiembrie 2020

Morphosis Capital investeşte în Clinicile Dentare Dr. Leahu

Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici şi mijlocii româneşti, anunţă finalizarea unei noi tranzacţii, prin investiţia într-o reţea de clinici stomatologice din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu. Infuzia de capital va contribui la extinderea accelerată a clinicilor dentare Dr. Leahu pe întreg teritoriul României. Cele două entităţi şi-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unităţi medicale, conform unui comunicat trimis redacţiei.

"Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică. Totodată, a accentuat importanţa furnizării celor mai înalte standarde în materie de siguranţă a actului medical, care a rămas o prioritate pentru noi, inclusiv în starea de urgenţă, când am fost singura reţea cu clinici stomatologice deschise în şase judeţe. Ne dorim ca fiecare român să aibă acces rapid la servicii stomatologice de calitate, într-un mediu sigur şi în proximitatea locuinţei sale. Suntem încântaţi să lucrăm pentru atingerea acestui obiectiv, începând de astăzi, împreună cu partenerii noştri de la Morphosis Capital," a declarat Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Acesta a mai adăugat că "menţinem invitaţia deschisă pentru clinicile stomatologice independente din întreaga ţară pentru a se alătura reţelei noastre".

Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital: "Clinicile Dentare Dr. Leahu înregistrează cea mai rapidă creştere pe piaţa stomatologică din România şi setează standarde şi aşteptări pentru întreaga industrie. În cadrul Morphosis, am fost impresionaţi de poziţia pe care Dr. Ionuţ Leahu şi echipa sa dinamica au reuşit să o construiască în ultimii zece ani şi suntem încântaţi de următoarele etape de dezvoltare pe care le vom parcurge împreună. Ambiţia noastră comună este de a le oferi românilor acces la servicii stomatologice la standarde internaţionale, în care sănătatea şi confortul pacientului reprezintă prioritatea, iar experienţa medicilor şi accesul la cele mai noi tehnologii sunt garantate. Ne dorim ca până la sfârşitul anului 2025, fiecare oraş important din România să aibă acces la expertiza medicilor formaţi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu".

În urma acestei tranzacţii, Morphosis Capital preia o participaţie minoritară în reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. Împreună, cele două entităţi intenţionează să consolideze poziţia de lider a reţelei pe piaţa din România, prin deschiderea de noi clinici dentare, precum şi prin realizarea de parteneriate cu clinici stomatologice deja existente, care împărtăşesc viziunea grupului. Mai mult, o parte din infuzia de capital de la Morphosis Capital va fi investită în centrul de pregătire a medicilor şi în programul de rezidenţiat.

În 2019, reţeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, o creştere de 69% faţă de anul 2018. Investiţia în Clinicile Dentare Dr. Leahu marchează a treia tranzacţie pentru Morphosis Capital, care investeşte între cinci şi zece milioane de euro pe tranzacţie în companii mici şi mijlocii româneşti cu potenţial de creştere şi expansiune la nivel internaţional. Tranzacţia a fost facilitată de PwC şi firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu şi Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar şi fiscal în cadrul tranzacţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb