Morphosis Capital investeşte în DocProcess

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 12 septembrie 2019

DocProcess - compania românească specializată în automatizarea şi interoperabilitatea proceselor de business în cadrul şi dintre companii - îşi extinde prezenţa naţională şi europeană, cu ajutorul unei infuzii de capital venite din partea fondului de private equity Morphosis Capital, finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu cofinanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională, anunţă un comunicat de presă.

DocProcess dezvoltă soluţii de digitalizare în cloud pentru eficientizarea proceselor de achiziţii, logistică şi financiar-contabile. Soluţiile sunt folosite de companii din retail, DYI, producţie, logistică, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) şi SSC (Shared Services Centers), dar şi de companii de utilităţi, IT, farma, asigurări şi bănci.

Investiţia în DocProcess este prima tranzacţie realizată de Morphosis Capital pe piaţa locală şi una dintre puţinele tranzacţii finanţate de private equity, într-o companie de tehnologie.

Fondurile rezultate în urma investiţiei vor fi direcţionate către dezvoltarea activitatii în filiala Braşov, prin expansiunea locală şi europeană, prin deschiderea de birouri în ţară şi în Franţa şi prin întărirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing şi vânzări. Până la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizează că va ajunge la un număr total de 60 de angajaţi.

"Încă din 2005, de la înfiinţare, DocProcess, a urmărit crearea de valoare la nivel de ecosistem de business, anticipând un mediu de afaceri deschis, rapid şi automatizat", menţionează comunicatul citat.

Liviu Apolozan, fondator şi CEO al DocProcess, a transmis : "Extinzân- du-ne în continuare, ne dorim să contribuim la construirea unor organizaţii în care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operaţională, cu acces la soluţiile noastre, poate face faţă provocărilor economice, logis-tice, dar şi tehnologice, care schimbă acum în mod fundamental modul în care se face business. Rezultatele din piaţă şi impactul soluţiilor noastre în business-ul partenerilor ne-au dat imboldul să atacăm piaţa europeană şi, de ce nu, şi pe cea globală".

În 2018, compania a făcut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare dezvoltare în tehnologie, la Grenoble.

"Am decis să investim în DocProcess pentru că vedem în companie un lider de necontestat în automatizarea ecosistemului de business în România şi un actor major pe piaţa de business process automation," a spus Simona Gemeneanu, Partner Morphosis Capital, adăugând: "Am găsit o oportunitate excelentă de a intra în parteneriat cu o firmă de tehnologie, care are un produs cu eficienţă demonstrabilă, scalabil la nivel european şi chiar internaţional, o firmă fondată de antreprenori cu viziune şi cu valori aliniate cu valorile noastre".

Pentru realizarea procesului de due diligence şi finalizarea tranzacţiei, cele două organizaţii au fost asistate de PWC şi, respectiv, de casele de avocatură Stratulat Albulescu şi Schoenherr şi Asociaţii.

Înfiinţată în anul 2005 de către antreprenorul român Liviu Apolozan, DocProcess susţine procesul de eficientizare a companiilor prin transformare digitală. Platformele DocProcess automatizează procesele de achiziţii, logistice şi financiar-contabile (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash), ajutând companiile să elimine documentele pe hârtie si munca manuală repetitivă. Peste 3.200 de clienţi la nivel global şi peste 25.000 de utilizatori au devenit mai productivi şi mai eficienţi prin utilizarea platformelor DocProcess. Compania este prezentă atât în Bucureşti, cât şi în Grenoble.

În 2018, DocProcess a deschis primul birou - un centru de cercetare şi dezvoltare în tehnologie - în afara României, în Franţa, la Grenoble şi a anunţat noi planuri de extindere.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români - Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu şi Dragoş Petre, care deţin o experienţă vastă în fuziuni şi achiziţii şi au ocupat poziţii de senior management în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, ThomsonReuters, PWC şi Innova Capital. Anul trecut, cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investitor este Fondul European de Investiţii, parte din grupul BEI, cu resurse din Programul Operaţional Regional, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb