Moscova susţine că a doborât o dronă ucraineană în apropiere de Moscova

D.T.
Internaţional / 27 martie 2023

Moscova susţine că a doborât o dronă ucraineană în apropiere de Moscova

Ministerul rus al Apărării a anunţat că apărarea aeriană rusă a oprit ieri un atac cu dronă ucraineană asupra unui oraş rusesc situat la 220 de km de Moscova, în urma căruia trei persoane au fost rănite, iar mai multe locuinţe au fost avariate, informează News.ro.

Atacul, care viza oraşul Kireevsk, din regiunea Tula, la 220 km sud de Moscova, a implicat o dronă ucraineană Tu-141 Strij.

"O unitate electronică Polie-21 a acţionat împotriva dronei ucrainene şi, ca urmare, sistemul său de navigaţie a fost scos din funcţiune", se arată în sursă.

"Drona şi-a pierdut comanda direcţională şi a căzut în apropierea oraşului Kireevsk din regiunea Tula", precizează sursa citată.

Oficialii locali au declarat că trei persoane au fost rănite în incident, dar nu este vorba de răni grave. De asemenea, cinci locuinţe au fost avariate.

Explozia, care a avut loc în jurul orei locale 15:20, a provocat un crater mare în centrul oraşului Kireevsk, a declarat un reprezentant al serviciilor de urgenţă locale.

Videoclipurile şi fotografiile de pe reţelele sociale arată un crater plin cu noroi în apropierea unei clădiri cu acoperişul şi pereţii serios avariaţi. Cioburi de sticlă de la ferestrele sparte s-au răspândit pe scara unui bloc din apropiere.

Kievul nu a comentat deocamdată incidentul, dar de obicei neagă că dronele sale ar survola teritoriul rus provocând daune infrastructurii civile.

Rusia a raportat anterior atacuri cu drone în mai multe oraşe şi localităţi, unele dintre ele la sute de kilometri de graniţa sa cu Ucraina.

Trei membri ai forţelor aeriene ruse au murit la 26 decembrie, când o dronă ucraineană a fost doborâtă la principala bază pentru bombardiere strategice a Rusiei, în apropiere de oraşul Saratov, după ce a zburase sute de kilometri prin spaţiul aerian rusesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb