Mulţi proprietari de locuinţe măresc preţul în momentul încheierii tranzacţiei

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 8 februarie 2008

Mulţi proprietari de locuinţe măresc preţul în momentul încheierii tranzacţiei

Ante-contractul de vânzare-cumpărare îi fereşte pe cumpărători de asemenea situaţii

În momentul în care, în sfârşit, au găsit locuinţa mult visată, nenumăraţi cumpărători se lovesc de impedimentele pe care le presupune tranzacţionarea. Mulţi clienţi se confruntă cu pierderea locuinţei din cauza proprietarului, care se hotărăşte să o propună spre vânzare la un preţ superior celui negociat cu cumpărătorul sau încheie tranzacţia cu altă persoană, susţine Valeria Tudor, coordonator departament rezidenţial în cadrul companiei imobiliare "EuroMetropola".

Domnia sa recomandă cumpărătorului să recurgă la o procedură legală pentru a avea convingerea că vânzătorul nu se va răzgândi asupra preţului de tranzacţionare şi vânzării proprietăţii pe care o deţine. Varianta ideală este să se încheie un acord de voinţă cu vânzătorul, care implică semnarea unui ante-contract de vânzare-cumparare, susţine reprezentantul "EuroMetropola". La semnarea ante-contractului, sunt incluse clauzele de sancţionare în caz de culpabilitate la nerealizarea vânzării.

Astfel, în cazul în care cumpărătorul încalcă o condiţie, vânzătorul poate anula contractul şi se pierd banii daţi cu titlul de avans. La rândul lui, cumpărătorul poate anula contractul, poate recupera avansul şi chiar dublul acestei sume, ca sancţiune civilă, dacă vânzătorul nu îndeplineşte una dintre condiţiile agreate.

În acest act premergător contractului de vânzare-cumpărare, se stabilesc obligaţiile legate de preţ, cuantumul avansului, obiectul tranzacţionat, termenul de încheiere al contractului de vânzare-cumpărare, dar şi modalitatea de plată. Aceşti termeni contractuali se stabilesc strict între părţi. Nici notarul, în prezenţa căruia se semnează ante-contractul, dar nici agenţia imobiliară care intermediază tranzacţia nu pot impune reguli. Totodată, acest ante-contract poate reprezenta şi un instrument facil pentru a obţine un împrumut bancar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb