Municipiul Alba-Iulia îşi achită împrumutul obligatar emis în 2002

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iulie 2004

Primăria municipiului Alba-Iulia va rambursa, în perioada 30 iulie - 28 octombrie, ultima rată, de 250.000 lei/obligaţiune, din împrumutul obligatar emis în iulie 2002. Municipalitatea plăteşte şi ultimul cupon aferent obligaţiunilor respective, între 30 iulie şi 9 august. Cuponul este în valoare de 13.712 lei/obligaţiune, rata dobînzii aplicată fiind de 22% pe an.

Plăţile vor fi efectuate către persoanele care deţin astfel de obligaţiuni la data de referinţă (23 iulie anul curent), în numerar la unităţile de subscriere sau prin virament în contul indicat pe cererea de subscriere. Pentru persoanele care au cumpărat obligaţiuni prin intermediul BVB, ca urmare a tranzacţionării acestora pe piaţa secundară, plata se va face prin virament în contul indicat pe formularul de cerere de plată predat la orice unitate BRD, cu trei zile înainte de începerea plăţii. Investitorii pot încasa sumele şi în numerar, de la orice unitate BRD din judeţul de domiciliu. Dobînzile neridicate de investitori în intervalul de plată vor fi disponibile pînă la expirarea termenului de prescriere, la sediul emitentului (Primăria municipiului Alba-Iulia).

Primăria Alba plăteşte al treilea şi al patrulea cupon din obligaţiunile lansate anul trecut

Municipiul Alba-Iulia va plăti, în aceeaşi perioadă cu achitarea ultimului cupon din împrumutul din 2002, al treilea cupon dintr-un alt împrumut obligatar, efectuat anul trecut. Dobînda aferentă acestui cupon este de 50.050 lei/obligaţiune, calculată la o rată de 22% pe an. De asemenea, primăria a anunţat valoarea şi perioada de plată pentru al patrulea cupon şi pentru rambursarea celei de-a doua rate din împrumut. Valoarea nominală a unei obligaţiuni la plata cupoanelor respective este de 900.000 lei. Pentru cuponul al patrulea, dobînda a fost calculată la o rată de 21% pe an (rezultînd valoarea de 47.775 lei/obligaţiune) şi va fi plătită în perioada 20 octombrie - 8 noiembrie anul acesta. A doua rată este în valoare de 150.000 lei/obligaţiune şi se va achita între 30 iulie şi 28 octombrie.

Deţinătorii de obligaţiuni la datele de referinţă anunţate (23 iulie pentru cuponul trei şi 22 octombrie pentru cuponul patru) îşi vor încasa sumele cuvenite în numerar la unităţile de subscriere sau în contul indicat pe cererea de subscriere (sau pe cererea de plată predată cu trei zile înainte de data plăţii la orice unitate BRD, în cazul persoanelor care au cumpărat obligaţiuni prin intermediul BVB).

Primăria municipiului Alba-Iulia s-a împrumutat prin emisiune de obligaţiuni în luna iulie 2002 pentru finanţarea proiectului de investiţii de reabilitare a unei părţi din sistemul de canalizare al oraşului. Valoarea totală a împrumutului a fost de 16 miliarde de lei, cu rambursare în patru rate semestriale egale. Dobînda a fost variabilă şi s-a calculat trimestrial, în funcţie de ratele dobînzii la trei luni de pe pieţele internaţionale.

Municipiul Alba-Iulia s-a împrumutat, în octombrie anul trecut, cu 24 miliarde de lei, prin emisiune de obligaţiuni, cu rambursare în cinci rate semestriale egale.

Fondurile erau necesare pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care vizau ranforsarea bulevardului "1 Decembrie 1918", achiziţionarea de terenuri în scopul construirii de locuinţe pentru tineri şi efectuarea de lucrări în zona centrală a oraşului (pasaj pietonal, parcări şi dotări urbane).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb