Muzeul Naţional al Ţăranului Român va găzdui peste 100 de meşteri, olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori, sosiţi din toate colţurile ţării cu cele mai bune produse ieşite din mâinile lor. Vizitatorii târgului pot admira şi cumpăra: jucării, nuieluşe, măşti, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, străchini, oale de sarmale, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, sărăriţe, piperniţe, găvane, lingurare, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănuşi, oale, scăunaşe, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, clopoţei, zurgălăi. Nu vor lipsi turta dulce, cozonacii, merele, mierea, plăcintele, ciocolata de casă, halviţa şi plantele medicinale, dar şi ţuica, fructele şi legumele de sezon.
Organizatorii promit că nimeni nu va plecă fără un cadou sau o poveste de la acest târg: "Sfântul Nicolae face parte dintre sfinţii cu mare ţinere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când îşi scutură barba sfântul, începe să ningă. Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârşeşte lumea, poate că vine primăvara iar Sfântul Nicolae ajută fetele sărace. Obiceiul de a dărui copiilor dulciuri şi o nuieluşă este o inovaţie a oraşului, o prefigurare a lui Moş Crăciun cel atoatedăruitor. Sunteţi aşteptaţi la Târgul de Sfântul Nicolae, de vineri, 6, până duminică, 8 ale lunii lui Undrea, de la orele 10 de dimineaţă, până la 6 seara."
Preţul biletului de intrare la târg este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru pensionari. Elevii şi studenţii, posesorii cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor vor plăti un bilet de 2 lei.