Nasdaq câştigă semnificativ din achiziţia OMX

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 august 2008

Nasdaq câştigă semnificativ din achiziţia OMX

Profitul Nasdaq OMX a crescut cu peste 80% în trimestrul al doilea

Bursa electronică Nasdaq OMX Group Inc., care a luat fiinţă prin fuziunea dintre piaţa americană Nasdaq şi cea nord-europeană OMX, şi-a majorat cu 81% profitul în trimestrul al doilea din 2008, datorită sporirii volumului tranzacţiilor, dar şi ca urmare a achiziţiei OMX AB. Câştigul net al bursei a fost de 101,6 milioane de dolari ori 48 de cenţi/acţiune, comparativ cu 56,1 milioane de dolari sau 39 de cenţi/titlu în trimestrul al doilea din 2007. Analiştii aşteptau ca Nasdaq să raporteze un profit de 43 de cenţi/acţiune.

Directorul executiv al Nasdaq OMX, Robert Greifeld, a promis că achiziţia în valoare de 4,9 miliarde de dolari a OMX va alimenta creşterea profitului, în condiţiile în care entitatea nou-creată se extinde în Europa, iar cheltuielile scad prin folosirea aceleiaşi tehnologii pe diferite pieţe.

Deşi cheltuielile operaţionale au crescut faţă de primul trimestru, Greifeld a declarat că societatea pe care o conduce îşi va atinge ţinta de reducere cu 100 de milioane de dolari a costurilor anuale, până în martie 2009, adică cu cel puţin şase luni mai devreme decât preconiza anterior.

Vânzările totale ale Nasdaq OMX au sporit cu 47% în perioada de raportare, la 821,5 milioane de dolari. Cheltuielile operaţionale au însumat 225,4 milioane de dolari, faţă de 216,1 milioane în primele trei luni ale anului curent. Tranzacţia cu OMX a fost finalizată la începutul anului curent.

Taxele din tranzacţii şi veniturile din vânzarea de informaţii au fost de 694,1 milioane de dolari, iar listările au adus 87,6 milioane de dolari.

În SUA, volumul mediu zilnic de tranzacţii realizate la Nasdaq a fost de 2,13 miliarde de acţiuni, în trimestrul al doilea din 2008, cu 32% mai mult decât anul trecut.

Cifrele publicate de Nasdaq pentru perioada aprilie-iunie 2008 sunt primele rezultate trimestriale ce includ pe deplin şi activităţile OMX, care reuneşte bursele din Copenhaga, Stockholm, Helsinki, Reykjavik, Riga, Tallin şi Vilnius.

Luna trecută, Nasdaq a preluat Philadelphia Stock Exchange, pentru 652 milioane de dolari, iar achiziţia va determina creşterea profiturilor anul acesta, nu în 2009, cum era planificat iniţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb