Nasdaq, interesată din nou de Bursa de Valori din Philadelphia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 octombrie 2007

Piaţa americană ar putea lansa o ofertă împreună cu unele societăţi de brokeraj

"Nasdaq Stock Market" Inc., operatorul bursei electronice americane Nasdaq, şi unele societăţi de brokeraj printre care "Goldman Sachs Group" Inc., iau în calcul posibilitatea lansării unei oferte pentru preluarea Philadelphia Stock Exchange (Bursa de Valori din Philadelphia), spun surse apropiate situaţiei, citate de agenţia de presă Bloomberg. Nasdaq şi Bursa din Philadelphia au decis în 1998 să fuzioneze, însă au renunţat la acest plan în anul următor.

Nasdaq, piaţă care vrea să intre pe segmentul derivatelor anul acesta, dar şi "Goldman" şi "Susquehanna International Group" LLP, două dintre cele mai mari firme de brokeraj din SUA în domeniul options, i-au înştiinţat pe oficialii Bursei din Philadelphia că ar putea lansa o ofertă, declară sursele amintite.

Potrivit acestora, Bursa din Philadelphia, a treia piaţă options din SUA (după Chicago Board Options Exchange şi International Securities Exchange Holdings), a stabilit data de 23 octombrie pentru primirea ofertelor şi intenţionează să le analizeze înainte să hotărască dacă va vinde sau dacă lansează o ofertă publică iniţială.

Deşi nu este profitabilă, Bursa din Philadelphia este o entitate atractivă datorită volumului record al tranzacţiilor options care sunt realizate aici.

Anul trecut, vânzările Bursei din Philadelphia au sporit cu 37%, la 113,5 milioane de dolari, iar pierderile sale au scăzut la 424.000 de dolari, de la 13,9 milioane în 2005.

Se pare că şi NYSE Euronext ar putea fi interesată de piaţa din Philadelphia, potrivit cotidianului american Wall Street Journal. Purtătorii de cuvânt ai Nasdaq, NYSE Euronext, "Goldman" şi ai Bursei din Philadelphia au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea zvonurilor privind o posibilă preluare.

De-a lungul anilor, piaţa din Philadelphia a purtat negocieri cu mai multe firme de brokeraj şi burse în vederea realizării unei asemenea tranzacţii, însă nicio discuţie nu s-a finalizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb