Nasdaq îşi va păstra cota deţinută la LSE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 februarie 2007

Nasdaq îşi va păstra cota deţinută la LSE

Piaţa americană nu va renunţa la participaţia de peste 29% din LSE nici dacă oferta de

preluare îi va fi respinsă

"Nasdaq Stock Market" Inc., operatorul pieţei electronice Nasdaq, îi îndeamnă pe acţionarii Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) să accepte oferta de preluare a acesteia, întrucât americanii nu au de gând să renunţe la cota de peste 29% pe care o deţin la bursa britanică, nici măcar în situaţia res­pingerii propunerii, susţine Robert Greifeld, directorul executiv al Nasdaq.

Greifeld a afirmat, recent, că se întâlneşte cu acţionarii LSE ca să-i convingă să accepte oferta de 2,7 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari) înainte ca termenul în acest sens să expire - 10 februarie. Astfel, Nasdaq va continua să fie o voce importantă în deciziile corporatiste care privesc LSE, fiind cel mai mare acţionar.

"Îi contactăm pe investitori şi îi facem să înţeleagă logica preţului pe care îl oferim şi pe care îl considerăm corect". Greifeld a refuzat să-i numeas­că pe acţionarii LSE cu care se întâlnesc reprezentanţii Nas­daq.

Nasdaq a încercat vreme de aproape un an să lanseze dis­cuţii cu oficialii LSE în vederea creării unei burse trans-atlantice. Clara Furse, directorul executiv al LSE, a refuzat, însă, să negocieze, considerând că preţul propus pentru preluare este prea scăzut. Acţiunile LSE au urcat peste oferta Nasdaq, ceea ce sugerează că unii investitori pariază pe apariţia unei oferte mai mari.

"Au fost lansate numeroase speculaţii privind apariţia unei alte părţi interesate de LSE", spune Greifeld, adăugând: "Noi ne referim, însă, la ceva real. Oferta noastră a fost înaintată şi ea conţine un premiu faţă de valoarea de bază a pieţei".

Nasdaq a oferit acţionarilor LSE 1.243 pence pentru un titlu, preţul fiind, acum, cu 4,3% mai mic decât cursul de închidere din data de 31 ianuarie. Greifeld anticipează că, în câteva zile, preţul acţiunilor LSE va scădea până la nivelul ofertei, dat fiind că se apropie termenul la care aceas­ta va expira.

După ce oferta Nasdaq va expira (în 10 februarie), piaţa ame­ricană nu mai poate lansa o nouă propunere vreme de un an.

Amintim că LSE, a treia bursă europeană după valoarea de piaţă, luptă cu oferta Nasdaq. Piaţa britanică a decis să majoreze cu 250 de milioane de lire sterline (494 milioane de dolari) planul actual, de 50 de milioane de lire sterline, destinat răscumpărării de acţiuni. Astfel, LSE vrea să-i determine pe acţionari să nu accepte oferta Nas­daq. LSE a mai promis să majoreze dividendul pe anul acesta cu cel puţin 50%, întrucât a raportat o creştere de 9,9% a profitului său în perioada octombrie-decembrie 2006, faţă de intervalul similar din 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb