Nasdaq nu va mai face achiziţii majore până în 2009

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 ianuarie 2008

Nasdaq nu va mai face achiziţii majore până în 2009

"Nasdaq Stock Market" Inc., operatorul bursei electronice americane Nasdaq, nu ia în calcul noi achiziţii majore până la mijlocul anului 2009.

Prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveţia), directorul executiv al Nasdaq, Bob Greifeld, a declarat, într-un interviu: "Nu intenţionăm să realizăm o afacere de proporţii până când nu vom acumula şi aşeza valoarea recentelor noastre achiziţii - OMX AB, Philadelphia Stock Exchange şi Boston Stock Exchange". Potrivit afirmaţiilor lui Bob Greifeld, Nasdaq nu va realiza o altă tranzacţie mai devreme de semestrul al doilea al anului viitor.

Reprezentantul Nasdaq şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa volatilităţii pieţelor bursiere din întreaga lume, respectiv a dinamicii economiei SUA, însă a recunoscut că turbulenţele de pe pieţele financiare au adus bursei americane un volum record de tranzacţii.

Amintim că afacerea dintre Nasdaq şi Borse Dubai privind preluarea pieţei scandinave OMX, în valoare de 4,9 miliarde de dolari, se va finaliza la sfârşitul lunii viitoare. Achiziţia Philadelphia Stock Exchange, în schimbul sumei de 652 milioane de dolari, respectiv a Boston Stock Exchange, pentru 61 de milioane, se vor încheia în trimestrul al doilea al anului în curs.

Tranzacţia cu OMX urmează unor luni în care Nasdaq şi Borse Dubai au dus o adevărată luptă, lansată în vara anului trecut. Până la urmă, cei doi rivali au ajuns la o înţelegere în baza căreia Borse Dubai va prelua OMX, iar ulterior trece acţiunile achiziţionate în proprietatea Nasdaq, în schimbul unei combinaţii de numerar şi noi titluri Nasdaq. Borse Dubai va deţine, astfel, o cotă la entitatea nou creată, iar Nasdaq va avea în proprietate o parte din Borse Dubai. Conform afirmaţiilor lui Greifeld, proiectul comun va deveni un centru financiar al Orientului Mijlociu, respectiv al lumii în curs de dezvoltare.

Autorităţile de reglementare din Suedia au dat undă verde planului de preluare a OMX, de către Nasdaq şi Borse Dubai.

NYSE Euronext, interesată de Bursele din Atena şi Varşovia

Bursa trans-atlantică NYSE Euronext urmăreşte realizarea de achiziţii ca să se extindă în sudul Europei, declară directorul executiv adjunct al acesteia, Jean-Francois Theodore. Printre ţintele NYSE Euronext se află Bursele din Atena şi Varşovia, însă pentru moment, nu există nicio decizie fermă, a spus Jean-Francois Theodore. Bursa din Varşovia utilizează, deja, sistemele de tranzacţionare implementate la NYSE Euronext.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb